Aruncăm prea multă mâncare la gunoi. Ce poţi face pentru a reduce acest lucru

1 risipa jpg jpeg

Potrivit datelor extrase din ghidul LifeBox pentru alegerea optimă a meniului, 3 din 4 respondenţi la întrebarea: „Ce faci cu mâncarea care îţi rămâne în frigider, neconsumată?” au menţionat că o aruncă, un obicei de consum tot mai întâlnit în special în mediile urbane, în timp ce un sfert dintre aceştia spun că au grijă să o consume integral sau să o doneze.

Conform unui raport al Comisiei Europene, citat în „Ghidul de consum şi păstrare a alimentelor”, realizat de echipa Food Waste Combat în 2020, între 33% şi 50% din mâncarea pe care o cumpărăm ajunge să fie aruncată. De asemenea, până la 50% din totalul risipei alimentară este produs de consumatorii individuali din oraşe, potrivit aceleiaşi surse.

Nu cumpăra mai mult decât ai nevoie

Camelia Gui, coordonator Food Waste Combat, preşedinte Banca de alimente Cluj, a declarat pentru Digi 24: „M-aş rezuma la o regulă simplă, învaţă să îţi preţuieşti hrana, să îţi înţelegi hrana: de unde vine, fii interesat de originea ei, cine ţi-o produce. Şi fii mai atent la cum mănânci, cât de des. E important să avem liste pentru că natura comercială a marilor lanţuri e astfel făcută încât să te încurajeze să cumperi mai mult decât ai nevoie. Să nu petreci mult timp la cumpărături, dar nici să nu iei în plus şi apoi să îţi arunci mâncarea.”Recente

burnout jpeg
SPAM jpg
intalnire romantica jpg
Emoticoane jpg
inselat jpg
nevoia de control   volan   shutterstock 2011393733 jpg
Frica jpg
angajare   interviu   hr process gb5e304e4d 1280 png
Excentric jpg
Narcisist jpg
Top 6 greseli de management care duc angajatii mai aproape de burnout jpg
femeie cu catel jpg
OK Manastirea Humor 523823332 jpg
lider familie shutterstock 1256373445 jpg
echilibru jpg
Longevitate jpg
Fericire jpg
multe obiecte   colectionare compulsiva   shutterstock 1742622026 jpg
Frica jpg
cuplu film shutterstock 695805913 jpg