4 greşeli care te împiedică să slăbeşti

1 65813 original jpg jpeg

Slabă sau plinuţă, orice femeie se vede cu câteva kilograme în plus, faţă de realitate. Cântarul e şi duşmanul tău? Am făcut o listă cu cele mai frecvente greşeli, care ne împiedică să slăbim. Citeşte, reţine şi evită, ca să ai silueta mult-dorită!

Cine nu a ţinut măcar o dată o cură de slăbire miraculoasă,care promitea să „şteargă“ în doar câteva zile kilograme bune de pe acul cântarului? Cu toate ne-am găsit în situaţii similare.

Cine nu a cedat tentaţiilor dulci măcar o dată în timpul dietei? Şi cine nu şi-a planificat să lucreze mai mult la sală,după o prăjitură savurată cu vinovăţie în timpul meniului sărac în calorii?

Răspunsul este acelaşi pentru multe dintre noi. Din fericire,experţii în nutriţie au rezolvarea acestor probleme spinoase,numite kilograme în plus.

Dietele rapide,magnet pentru efectul Yo-yo

Ai o lună sau câteva săptămâni la dispoziţie ca să încapi în rochiţa de vis pe care ţi-ai cumpărat-o pentru a fi domnişoară de onoare la nunta surorii tale sau a unei prietene? Sub nicio formă nu cădea pradă tentaţiei de a ţine o cură-minune de câteva zile. Kilogramele pe care le vei pierde,în cel mai bun caz,sunt apa reţinută în ţesuturi şi poate câteva sute de grame de grăsime,care se vor depune la loc în scurt timp. Este efectul Yo-yo,pe care nu-l poţi controla.

Nutriţionistul Anjali Hooda spune că acest efect le afectează mai mult pe femeile în vârstă,care de obicei sunt sedentare şi în cele mai multe cazuri după dietă se întorc la vechile obiceiuri alimentare. Dar nici tinerele nu sunt ferite de Yo-Yo.

Dacă te hotărăşti să urmezi un regim de slăbire rapid,ia în considerare că,o vreme,porţiile de mâncare vor fi mai mici,vei alege alimente mai sărace în calorii,dar mai sănătoase,cum sunt salatele cufructe uscateşi nuci,şi vei face mişcare cel puţin o jumătate de oră pe zi;fie că urci scările şi renunţi la lift ori mergi pe jos câteva staţii până la serviciu.

Astfel,rezultatele rapide se vor menţine mai mult timp şi nu vei fi încă o victimă a nemilosului Yo-yo.

Fii egoistă când ţii dietă

Se ştie că femeile sunt altruiste şi ajung să se neglijeze,mai ales cele care au familie. Sunt la dispoziţia tuturor şi fac tot ce le stă în putinţă ca cei dragi să fie mulţumiţi,dar se uită pe ele însele. Pe bună dreptate!

Când să ai timp şi de tine,când copilul trebuie pregătit şi dus la şcoală,soţul are nevoie de tine pentru a fi impecabil îmbrăcat la serviciu,le pregăteşti mâncarea pentru întreaga zi şi încerci să mai faci şi curat în casă? Dacă ţii dietă,trebuie să găseşti timp şi pentru tine! Scuzele nu sunt acceptate.

Cea mai frecventă greşeală în acest caz este săritul peste micul dejun. Nutriţioniştii spun că acest obicei nesănătos duce la îngreunarea metabolismului şi,deci,la arderi mai lente a caloriilor. Dacă nu ai timp să mănânci,ronţăie fructe uscate precum nuci,migdale şi ia un sandviş cu verdeaţă,brânză,seminţe şi carne slabă pentru drum.

Nu mai fă comparaţii!

Fiecare om este unic,prin urmare şi metabolismul acţionează diferit. Când ţinem diete în grup cu cineva,nu e bine să ne comparăm rezultatele. Ne îngrăşăm şi slăbim diferit. Dacă prietena,să zicem,a slăbit două kilograme,iar tu abia 500 de grame amărâte,nu ceda! Continuă să ţii dieta şi vei avea rezultate.

Poate tu ai arderile mai lente sau poate corpul tău s-a obişnuit cu porţii mici de mâncare şi nu „simte“ că e la dietă. Resursele se vor termina şi atunci organismul tău va da semnale de alarmă că pierde „puteri“. Nu uita să bei apă! Hidratează-te cu cel puţin 2 litri de apă zilnic.

Nu mai fugi de mişcare!

Încearcă să nu mai cauţi scuze să nu faci mişcare. Chiar dacă ai greutatea dorită,corpul trebuie tonifiat,altfel te alegi cu genunchi „căzuţi“ de la pielea îmbătrânită şi grăsime în loc de muşchi. Braţele şi picioarele au mult de suferit în acest sens. Mergi pe jos măcar 15 minute pe zi,aleargă în parc,sari coarda,dansează,orice tip de mişcarealegi să faci,rezervă în fiecare zi măcar o jumătate de oră pentru tine şi corpul tău.

Pont:Orele de zumba şi cele de kangoo jumps te ajută să-ţi menţii un tonus bun,fizic şi psihic.Recente

Mesaje text, relatie, foto shutterstock jpg
3 semne ca ai anxietate relaționala  Sursa foto Shutterstock 2002193720 jpg
autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg