Am aflat de ce nu slăbeşti când ţii dietă

1 65813 original jpg jpeg

Tot urmezi cu stricteţe cure de slăbire care la alţii dau rezultate, dar acul cântarului nu se mişcă aproape deloc? Sunt anumite obiceiuri la care nici nu gândeai că îţi pot sabota dieta. Din fericire, nu eşti singură în lupta cu kilogramele. Tuturor ni s-a întâmplat să dăm greş când ţinem dietă.

Mai întâi trebuie să conştientizezi că o dietăfuncţionează diferit de la o persoană la alta,pentru că digestia nu lucrează la toţi la capacitate maximă.

Unii suferă de digestie leneşă,alţii de tulburări de tranzit,precum constipaţie,sau au arderile bune şi slăbesc mai repede.

Suntem unici,iar rezultatul unei cure de slabire nu poate fi altfel. Totuşi,trebuie să eviţi unele greşeli care te pot împiedica să slăbeşti.

Nu iei micul dejun

Cea mai gravă greşeală pe care o poţi face atunci când ţii o dietă este să sari peste prima masă a zilei. E posibil să te gândeşti că dacă nu mănânci nimic dimineaţa,poţi savura mai multe alimente la celelalte mese din zi.

De ce e greşit să gândeşti aşa,îţi răspund oamenii de ştiinţă care au studiat modul cum funcţionează sistemul digestiv.

Potrivit cercetătorilor,oamenii care iau micul dejunslăbesc mai uşor,pentru că nu mai sunt tentaţi să mănânce dublu la prânz şi cină.  

Nu stai jos când mănânci

Dacă obişnuieşti să mănânci stând în picioare,cu gând că aşa vei mânca mai puţin,e greşit. Nu mesteci mâncarea,nu-ţi dai seama că te saturi şi rişti să consumi mai multe calorii decât îţi este permis.

Tot ciugulind la intervale de timp mici,nici nu vei putea să cumulezi toate caloriile ingerate. Să mănânci mecanic este una din cele mai întâlnite greşeli pe care le poţi face când urmezi o dietă.

Mestecă bine mâncarea,ca să îţi dai seama când te saturi şi stai pe scaun când mănânci,ca să ajuţi corpul să digere alimentele.

Consumi suplimente dubioase

Cine nu ar cădea în capcană,dacă ar afla că anumite pastilete ajută să slăbeşti câteva kilograme în doar o săptămână,fără să fie nevoie să faci mişcare sau să renunţi la vreun aliment?

Din păcate,acestea sunt adevărate bombe pentru sănătate. Inhibă pofta de mâncare,dar pot creea dependenţă.

Ca să nu mai vorbim că dacă termini cutia de pastile,apetitul îşi revine la normal sau poate fi şi mai mare,pentru că organismul trebuie să-şi recupereze resursele pierdute.