“Am slăbit 64 de kilograme fără să renunţ la alimentele mele preferate”

1 84182 original jpg jpeg

“Nu am fost niciodată un copil supraponderal, dar brusc, la vârsta de 15 ani, am început să mănânc în exces şi corpul meu a început să se schimbe rapid".  A continuat aşa, ajungând ca după ce a născut, să aibă 137 de kilograme. Acela a fost momentul când Felicia a decis că e momentul să facă o schimbare. 

"Am încercat atâtea metode proprii prin care să pierd calorii, să mănânc alimente bune – dar nimic nu a fost de durată Aşa că am renunţat de îndată. 

În acel moment, ştiam că vreau o operaţie de micşorare al stomacului, dar pentru ca asigurarea mea să fie aprobată, a trebuit să fac dovada unui program de pierdere în greutate. Deci, am încercat WW (Weight Watchers). Spre surprinderea mea, am pierdut în greutate – atunci am ştiut că programul mi-a schimbat viaţa", povesteşte Felicia.

image

Dieta Weight Watchers (Îngerul păzitor al greutăţii) reprezintă una dintre cele mai vechi metode de slăbit, datând încă din anii 60 şi având originile în Statele Unite ale Americii.

Acest program de slăbire a avut şi are încă numeroşi adepţi, în principal datorită faptului că nu este o dietă drastică, nu există alimente interzise şi se poate slăbi aproximativ 1 kilogram pe săptămână. În plus, dieta WW poate fi adaptată fiecărei persoane şi nu presupune eforturi financiare considerabile 

Ideea de bază a dietei Weight Watchers (WW) este că nu trebuie ţinut cu dinţii de numărul de calorii. Mai mult decât atât contează cantitatea de proteine, carbohidraţi, grăsime, fibre şi activitatea pe care o depune organismul pentru arderea acelor calorii ingerate. 

image

În funcţie de aceste aspecte, se dau alimentelor un anumit număr de puncte, astfel că la acelaşi număr de calorii, pâinea din cereale integrale are puncte mai puţine decât cea din făină albă.

"Sistemul bazat pe puncte m-a făcut să mă gândesc la ceea ce mănânc şi a determinat o schimbare completă a stilului de viaţă.  De fapt, pentru a-mi asuma răspunderea, mi-am făcut contul de Instagram, @ficiciafitnesshealth, pentru a ţine propriul jurnal de pierdere în greutate. Am vrut să dau aceeaşi motivaţie şi altor persoane", a adăugat ea.

Iar rezultatele sunt surprinzătoare!