Beneficiile extrasalariale şi afacerile la început de drum: de ce ai nevoie de ele

Într-un mediu de afaceri caracterizat de varietate şi dinamism, cu o diversitate de opţiuni din care angajaţii pot alege, afacerile la început de drum se confruntă, adesea, cu numeroase provocări atunci când vine vorba despre atragerea şi păstrarea în firmă a candidaţilor de top.

image

Astfel, beneficiile extrasalariale, cândva asociate cu marile companii şi cu poziţiile de conducere, devin avantaje strategice, instrumente esenţiale pentru atragerea şi reţinerea pe termen lung a bunilor profesionişti. Dacă iei în calcul să implementezi un pachet de beneficii extrasalariale în afacerea ta, acest articol vine să-ţi prezinte ce avantaje majore va aduce acest demers bunului mers al firmei tale.

Avantajele pe care le aduc beneficiile extrasalariale unei afaceri la început de drum: de ce ai nevoie de ele

Atunci când eşti o afacere mică, la început de drum, tot ce îţi doreşti este să obţii cei mai buni angajaţi din piaţă, cu un buget de cele mai multe ori limitat. Ca atare, una dintre tendinţe este să neglijezi importanţa beneficiilor extrasalariale pentru bunul mers al firmei tale. Acestea vin, însă, cu avantaje majore pentru compania ta, ce depăşesc costurile lunare cu mult. Iată care sunt avantajele despre care vorbim:

Atrag talente de top

Orice afacere la început de drum are nevoie să atragă experţi în domeniul său. Iar pentru a face acest lucru să se întâmple, oferirea de beneficii extrasalariale poate să fie un factor decisiv când vorbim de atragerea celor mai buni candidaţi. Salariul este important, dar nu suficient, mulţi profesionişti căutând pachete de beneficii care să îi avantajeze pe termen lung, ceea ce poate contribui la rămânerea lor în firmă.

Cresc retenţia de personal

Pentru toate afacerile, dar mai ales pentru cele noi, dinamismul pieţei libere este o provocare. Mai exact, este o provocare majoră, de care depinde bunul mers al afacerii tale pe termen lung, să reţii în firmă oamenii capabili. Un pachet de beneficii extrasalariale poate creşte gradul de loialitate al angajaţilor faţă de firmă, făcându-i să se simtă văzuţi, respectaţi, apreciaţi şi motivaţi, dorindu-şi, astfel, să rămână parte din povestea companiei tale pentru mai mult timp.

Stimulează creşterea profesională

Un tip de beneficii care demonstrează că îţi pasă de angajaţii tăi îl reprezintă programele de formare profesională şi accesul la cursuri de perfecţionare, pentru a te asigura că angajaţii tăi sunt la curent cu ultimele inovaţii din domeniul vostru. Chiar dacă vorbim despre o afacere la început de drum, investiţia în dezvoltarea angajaţilor rămâne drumul cel mai sigur spre extinderea şi prosperitatea afacerii tale, dar şi spre păstrarea angajaţilor.

O reputaţie mai bună a companiei

O afacere nouă are nevoie de o reputaţie care să fie în favoarea ei pentru a îşi consolida locul în piaţă. Iar pentru a obţine acest lucru, un pachet de beneficii extrasalariale generos este o cale excelentă. Apelează la gama de produse Pluxee pentru a te asigura că angajaţii tăi au parte de beneficiile extrasalariale de care au nevoie, consolidând astfel nu doar loialitatea lor faţă de companie, ci şi reputaţia companiei pe piaţa muncii. Ţine minte că o reputaţie puternică în piaţă creşte şansele de succes pentru afacerea ta, orice investiţie făcută în această sferă fiind, de fapt, încă un motiv pentru care bunii profesionişti să te aleagă.

Beneficiile extrasalariale sunt departe de a fi un simplu moft, ele fiind la fel de importante pentru bunăstarea şi productivitatea angajaţilor precum salariul. Fie că vorbim despre un program de muncă flexibil, de posibilitatea de a lucra remote sau hibrid, de beneficii care îţi menţin angajaţii la curent cu ultimele noutăţi din domeniul vostru de activitate sau care au grijă de sănătatea lor, un pachet de beneficii extrasalariale consistent poate face diferenţa între o afacere care supravieţuieşte primilor cinci ani de existenţă şi prosperă şi o afacere care se va strădui să păstreze personalul.