Ce să mănânci să-ţi creşti productivitatea la job

Plictisit, stresat, nervos? Crezi că ai toate motivele să te tratezi cu dulciuri sau ceva sărat? Pentru a avea o productivitate mai mare la serviciu, ai nevoie de alte tipuri de alimente.

image

Glucoza este ceea ce oferă creierului energia de care are nevoie pentru a rămâne alert și concentrat. Aproape tot ceea ce mănânci este transformat în glucoză. Când glucoza scade, avem tendința să ne pierdem ușor concentrarea. Acesta este motivul pentru care este greu să lucrezi pe stomacul gol. Nu toate alimentele sunt procesate de corpul nostru în același mod. De exemplu, alimentele bogate în carbohidrați sau zahăr eliberează rapid glucoză, astfel încât obții o explozie imediată de energie, urmată de letargie. Prin urmare, este important să evalezi consecințele alegerilor tale alimentare.

Migdale

Când cauţi ceva care să-ţi mărească mai mult concentrarea, migdalele sunt o opţiune bună. Sunt ușor de depozitat și pline cu grăsimi sănătoase, calorii necesare pentru a face faţă tuturor provocărilor zilei. Mai mult, proteinele din migdale te ajută să-ţi reduci pofta de mâncare.

Banane

O singură banană îţi oferă cantitatea zilnică de glucoză de care corpul tău are nevoie pentru a rămâne productiv. Bananele au, de asemenea, o cantitate suficientă de carbohidrați, așa că îţi vor menține starea de saţietate, împiedicându-te să cauţi gustări.

Vezi și: Cele mai bune alimente care susțin activitatea creierului și previn pierderile de memorie

Ouă

Ouăle sunt o alegere foarte bună pentru micul-dejun. Sunt bogate în vitamine, precum cele din complexul B, despre care se știe că ajută la îmbunătățirea memoriei și la accelerarea timpilor de reacție. Ca să nu mai vorbim că există atât de multe modalități simple de a pregăti ouăle.

Ciocolata amăruie

Zahărul și cofeina din ciocolata neagră îți oferă exact cantitatea de energie necesară pentru a-ți termina treburile, fără a te mai gândi la o cafea în plus. Magneziul din ciocolată ajută la ameliorarea stresului și a anxietății. Aşadar, ai nişte scuze bune să mănânci ciocolată.

Te-ar mai putea interesa: Alimente care îţi dau energie, dar sporesc anxietatea

Morcovi și humus

O combinaţie prefectă de cremos și crocant, morcovii cu humus alcătuiesc o gustare perfectă pentru a-ţi spori productivitatea la serviciu. Morcovii sunt delicioși și poți combina humus cu aproape orice. Luteolina din morcovi ajută la îmbunătățirea memoriei, în timp ce humusul conține acizi grași Omega-3 și aminoacizi care îmbunătățesc inteligența și dau o dispoziție bună. Humusul conține proteine și calorii care te ajută să-ţi menţii saţietatea mai mult timp.

FOTO: Shutterstock



Recente

Ciuperci sote cu spanac  Sursa foto shutterstock 1239687739 jpg
hidroponie jpg
Ce cauzeaza sangerarile reduse dupa menopauza  sursa foto shutterstock 1268799562 jpg
Rulada cu nuci si scortisoara  Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg