Ce să mănânci să-ţi creşti productivitatea la job

Plictisit, stresat, nervos? Crezi că ai toate motivele să te tratezi cu dulciuri sau ceva sărat? Pentru a avea o productivitate mai mare la serviciu, ai nevoie de alte tipuri de alimente.

image

Glucoza este ceea ce oferă creierului energia de care are nevoie pentru a rămâne alert și concentrat. Aproape tot ceea ce mănânci este transformat în glucoză. Când glucoza scade, avem tendința să ne pierdem ușor concentrarea. Acesta este motivul pentru care este greu să lucrezi pe stomacul gol. Nu toate alimentele sunt procesate de corpul nostru în același mod. De exemplu, alimentele bogate în carbohidrați sau zahăr eliberează rapid glucoză, astfel încât obții o explozie imediată de energie, urmată de letargie. Prin urmare, este important să evalezi consecințele alegerilor tale alimentare.

Migdale

Când cauţi ceva care să-ţi mărească mai mult concentrarea, migdalele sunt o opţiune bună. Sunt ușor de depozitat și pline cu grăsimi sănătoase, calorii necesare pentru a face faţă tuturor provocărilor zilei. Mai mult, proteinele din migdale te ajută să-ţi reduci pofta de mâncare.

Banane

O singură banană îţi oferă cantitatea zilnică de glucoză de care corpul tău are nevoie pentru a rămâne productiv. Bananele au, de asemenea, o cantitate suficientă de carbohidrați, așa că îţi vor menține starea de saţietate, împiedicându-te să cauţi gustări.

Vezi și: Cele mai bune alimente care susțin activitatea creierului și previn pierderile de memorie

Ouă

Ouăle sunt o alegere foarte bună pentru micul-dejun. Sunt bogate în vitamine, precum cele din complexul B, despre care se știe că ajută la îmbunătățirea memoriei și la accelerarea timpilor de reacție. Ca să nu mai vorbim că există atât de multe modalități simple de a pregăti ouăle.

Ciocolata amăruie

Zahărul și cofeina din ciocolata neagră îți oferă exact cantitatea de energie necesară pentru a-ți termina treburile, fără a te mai gândi la o cafea în plus. Magneziul din ciocolată ajută la ameliorarea stresului și a anxietății. Aşadar, ai nişte scuze bune să mănânci ciocolată.

Te-ar mai putea interesa: Alimente care îţi dau energie, dar sporesc anxietatea

Morcovi și humus

O combinaţie prefectă de cremos și crocant, morcovii cu humus alcătuiesc o gustare perfectă pentru a-ţi spori productivitatea la serviciu. Morcovii sunt delicioși și poți combina humus cu aproape orice. Luteolina din morcovi ajută la îmbunătățirea memoriei, în timp ce humusul conține acizi grași Omega-3 și aminoacizi care îmbunătățesc inteligența și dau o dispoziție bună. Humusul conține proteine și calorii care te ajută să-ţi menţii saţietatea mai mult timp.

FOTO: Shutterstock