Carbohidraţi care te ajută să slăbeşti

1 65184 original jpg jpeg

Ai observat că ai pus câteva kilograme pe tine? Dacă vrei să scapi de acestea fără să ţii fel şi fel de diete şi fără să te înfometezi, include în alimentaţie aceşti carbohidraţi.

Potrivit unor studii recente,nivelul ridicat de cortizol apare din cauza consumului de prea puţine alimente cu puţini carbohidraţi. Consumul de carbohidraţi săraci în amidon la orel corespunzătoare şi în cantităţi moderate,poate scădea nivelul cortizolului. Prin urmare,scapi de kilogramele nedorite mai repede.

Un studiu clinic recent arată că o astfel de dietă,ţinută pe o perioadă de 30 de zile,te ajută să slăbeşti. Important este să consumi alimente sărace în carbohidraţi combinate cu porţiuni adecvate de proteine şi grăsimi sănătoase,cum sunt uleiul de măsline extra virgin sau uleiul de nucă de cocos extra virgin. În urma acestui regim alimentar colesterolul şi trigliceride se reduc,somnul este mai odihnitor şi scazi în greutate cu două numere. Oamenii de ştiinţă spun că o mare parte din aceşti carbohidraţi ar trebui consumaţi la cină.

Este bine să ţii cont de faptul că există carbohidraţi săraci în amidon şi carbohidraţi bogaţi în amidon,aşa că este important să faci alegeri înţelepte. De aceea,ţi-am pregătit o listă cu ce anume ar trebui să consumi pentru a avea o siluetă de invidiat după numai 30 de zile.

Carbohidraţi bogaţi în amidon – aceştia induc un ritm mai lent în pierderea în greutate.

Hrişcă,1/4 cană gătită

Fasole Adzuki,1/4 cană gătită

Cartofi fierţi,1/4 cană gătită

Orez negru,1/4 cană preparată 

Carbohidraţi săraci în calorii – grăbesc procesul de ardere a grăsimilor. Pot fi consumaţi şi ca gustare între mese.

Castraveţi,1/4 cană

Avocado,1/2 avocado

Salată verde,1 cană

Fasole verde,1/2 cană

Măsline verzi ori negere,5

Proteine

Somon,200 g

Creveţi,200 g

Carne de pasăre,200 g

Carne slabă de vită,200 g

Grăsimi

Avocado,1/2 avocado

Migdale,nuci sau seminţe de dovleac,50 g

Ulei de migdale,ulei de măsline extravirgin,1 lingură