Ce să mănânci la micul dejun când ţii dietă
Micul dejun este cea mai importantă masă dintre cele trei pe care trebuie să le avem în timpul zilei, dar multe dintre noi avem tendinţa de a nu-l mânca niciodată. De ce? Motivele sunt nenumărate, dar el este esenţial pentru menţinerea energiei şi a greutăţii corporale.
Persoanele care urmează o dietă trebuie să fie foarte atente la alimentele pe care le consumă zilnic şi la aportul de calorii. Dacă nici nu nu ştii ce trebuie să conţină micul dejun când urmezi o dietă, iată câteva sfaturi:
Micul dejun şi caloriile
Când vine vorba de pierderea în greutate, trebuie să iei în considerare aportul total de calorii. O persoană care ţine dietă are nevoie de 1200-1800 de calorii pe zi. Aşadar, odată ce cunoşti limita zilnică de calorii, ar trebui să le împarţi în mod egal între cele trei mese principale, lăsând 100-200 de calorii pentru gustarea de seară. Dacă ţii dietă, micul dejun ar trebui să conţină 350 de calorii până la 550. Consultă-ţi medicul pentru a stabili numărul exact de calorii pe care trebuie să le consumi zilnic pentru a slăbi.
Mănâncă alimente bogate în proteine
Când încerci să slăbeşti, alege alimente bogate în proteine pe care să le mănânci la micul dejun în fiecare dimineaţă. Proteinele măresc saturaţia mai mult decât carbohidraţii şi ajută organismul să ardă mai multe grăsimi. Albuşul, iaurtul grecesc simplu, brânza de vaci, toate sunt surse de proteine.
Mănâncă alimente bogate în fibre
Combină proteinele cu fibrele când vrei să slăbeşti. Unele dintre produsele alimentare bogate în fibre includ fulgii de ovăz, cerealele integrale, căpşunile, merele, roşiile şi migdalele. Avocadele, untul de nuci şi seminţele de in sunt grăsimi sănătoase şi sunt, de asemenea, bogate în fibre.
Combinaţii alimentare pentru un mic-dejun sănătos
În perioada în care urmezi o dietă ca să slăbeşti combină alimentele (surse de proteine plus surse de fibre). De exemplu, laptele cu conţinut scăzut de grăsimi poate fi combinat cu cereale integrale şi câteva felii de căpşuni sau migdale. De asemenea, poţi combina iaurtul grecesc cu fulgi de ovăz şi felii de mere. Dacă ai intoleranţă la lactoză, prepară-ţi un mic dejun bogat în proteine, folosind căpşuni, iaurt grecesc, spanac, migdale etc.