Ce trebuie să ştii despre dieta mediteraneană, considerată cea mai bună dietă. Ce mănânci ca să slăbeşti
Dieta mediteraneană te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus rapid şi fără bătăi de cap, motiv pentru care îţi recomandăm să o urmezi cu încredere.
Dieta mediteraneană nu doar că te va ajuta să scapi de kilogramele în plus, însă îţi va menţine sănătatea inimii, va lupta împotriva cancerului şi va ajuta la normalizarea nivelului de zahăr din sânge.
Dieta mediteraneană se bazează, în principal, pe carne de pasăre, ouă, brânzeturi şi iaurt.
Descoperă cum ar trebui să arăte meniul zilnic în cadrul acestei diete, mai jos:
Ziua 1 Mic dejun: iaurt grecesc cu fructe de pădure şi o linguriţă de miere Gustare: o palmă de migdale Prânz: Ton pe pat de legume, cu sos vinaigrette Gustare: câteva măsline Cina: Piept de pui cu legume sote (zucchini, roşii, ardei) şi alac (o cereală înrudită cu grâul) 5 legume pe care să le incluzi în dieta ta în această primavară. Sunt ideale pentru slăbit Ziua 2
Mic dejun: un ou fiert tare, o felie de pâine prăjită din făină integrală şi un fruct
Gustare: o palmă de fistic
Prânz: salată de linte cu ardei copţi, roşii uscate, capere şi oţet balsamic
Gustare: humus cu legume
Cina: somon cu quinoa şi legume sotate cu usturoi
Ziua 3
Mic dejun: brânză ricotta cu nuci şi fructe
Gustare: năut copt
Prânz: salată tabouleh cu o pită din făină integrală
Prânz: frigărui cu mozzarella, roşii cherry şi busuioc, stropite cu ulei de măsline
Cina: pui la cuptor/grill cu gnocchi şi salată verde cu sos vinaigrette
Ziua 4
Mic dejun: fructe cu două felii de brânză brie
Gustare: caju şi fructe uscate
Prânz: supă de legume cu pâine integrală Gustare: un platouaş cu măsline, două feliuţe de branză, castraveţi şi roşii cherry
Cină: peste alb gătit la cuptor cu ulei de măsline şi usturoi, servit cu zucchini şi cartof dulce
Ziua 5
Mic dejun: omletă cu roşii, ierburi aromatice şi măsline
Gustare: două smochine cu unt de arahide
Prânz: o salată cu fasole albă, legume, măsline şi un pic de piept de pui
Gustare: o piersică şi un iaurt
Cină: frigărui cu creveţi, servite cu varză de Bruxelles
Ziua 6
Mic dejun: omletă cu legume şi arpagic verde, cu brânză feta şi o felie de pâine integrală
Gustare: iaurt grecesc
Prânz: un castron de quinoa cu cubuleţe de pui, feta şi legume
Gustare: humus cu legume
Cina: fructe de mare cu broccoli, fenicul, rucola şi quinoa
Ziua 7
Mic dejun: frittata cu legume
Gustare: o palmă de fructe de pădure
Prânz: un mic platouaş cu somon afumat, capere, lămâie, crackerşi integrali şi legume crude
Gustare: avocado cu sare şi lămâie, servit cu castraveţi
Cina: paste cu midii în sos roşu