Condimentul care scade glicemia. Ce alte alimente readuc la normal nivelul de zahăr din sânge
Hiperglicemia, aşa cum este cunoscut nivelul crescut de zahăr din sânge, poate fi foarte periculos. Anumite alimente şi chiar condimente ar putea ajuta la reglarea glicemiei.
O creştere bruscă a glicemiei are efecte negative asupra sănătăţii generale, mai ales dacă se păstrează ridicată pentru perioade lungi. Indicele glicemic arată cât de repede afectează fiecare aliment nivelul zahărului din sânge atunci când este consumat singur. Unele alimente cu indice scăzut, cum ar fi fructele, legumele, fasolea şi lintea, pe care ar trebui să le includem într-o dietă sănătoasă şi echilibrată. Totuşi, combinaţiile de alimente poate fi înşelătoare. Există unele alimente şi condimente care influenţează nivelul zahărului din sânge.
Suplimentele cu piper negru ar putea normaliza glicemia
Într-un studiu realizat cu ajutorul unor persoane supraponderale care au luat suplimente cu piper negru, s-a constatat că au apărut îmbunătăţiri semnificative ale sensibilităţii la insulină de-a lungul a a două luni de cercetare.
La o altă cercetare, cobailor li s-a dat piper negru, iar cercetătorii au descoperit că acei cobai au avut o creştere mai mică a nivelului de zahăr din sânge după ce au consumat glucoză, comparativ cu aceia din grupul de control.
Alături de piper, există o serie de alimente care pot ajuta la controlul glicemiei. Simptomele hiperglicemiei la persoanele cu diabet tind să se dezvolte lent în câteva zile sau săptămâni, deşi, uneori, este posibil să nu apară manifestări decât după ce nivelul glicemiei este foarte ridicat.
La persoanele cu diabet, hiperglicemia poate fi declanşată pe fond de stres, în cazul unei alte boli, dacă nu fac suficientă mişcare sau mănâncă în exces. În unele situaţii, primele simptome ale diabetului, îndeosebi cel de tip 2, sunt subtile şi greu de observat. Cunoaşterea posibilelor simptome ale diabetului poate duce la un diagnostic şi un tratament rapid, care pot ajuta la prevenirea complicaţiilor diabetului.
Citeşte şi: Alimente care scad glicemia
Atenţie la primele semne ale diabetului!
Printre primele simptome de diabet se numără setea excesivă, urinarea frecventă. Excesul de glucoză se acumulează în sânge. De aceea, rinichii sunt forţaţi să lucreze în plus pentru a filtra excesul de glucoză. Potrivit Serviciului Naţional de Sănătate din Anglia, NHS, „Când rinichii nu pot ţine pasul, excesul de glucoză este excretat în urină, atrăgând fluidele din ţesuturi, ceea ce conduce la deshidratare.
Citeşte şi: Sucuri pentru diabetici. Remediu din kiwi, mere şi banane
Pe măsură ce bei mai multe lichide pentru a-ţi potoli setea, vei urina şi mai mult”. Alte semne la care ar fi bine să fii atent sunt:
- vederea neclară,
- slăbirea inexplicabilă,
- mâncărimi în zona genitală,
- răni care se vindecă foarte greu.