Consumul zilnic de carbohidraţi când ţii dietă
Crezi că trebuie să elimini complet carbohidraţii în perioada în care urmezi o dietă, nu-i aşa? Ei bine, cele mai recente studii arată că regimul alimentar care conţine şi o cantitate mică de carbohidraţi, adică 20-100 de grame, este necesară pentru energie şi pierderea în greutate.
Se pare că 45-65% din consumul zilnic de calorii este furnizat de carbohidraţi. Aşadar, dacă dieta constă din 2000 de calorii pe zi, ar trebui să consumi între 225 şi 325 de grame de carbohidraţi pe zi. Dar, dacă vrei să slăbeşti, ar trebui să mănânci în jur de 100 de grame de carbohidraţi zilnic. Citeşte mai departe pentru a afla mai multe despre cât de mulţi carbohidraţi trebuie să mănânci într-o zi pentru a pierde în greutate.
Dieta cu conţinut scăzut de carbohidraţi pentru scăderea în greutate
O dietă cu conţinut scăzut de carbohidraţi s-a dovedit a fi mult mai eficientă pentru scăderea în greutate decât o dietă bogată în carbohidraţi. Dieta restricţionează consumul de carbohidraţi ca amidonul şi zaharurile, cum sunt pâinea, pastele etc., înlocuindu-le cu proteine, grăsimi şi legume sănătoase. Studiile au arătat că dietele cu un conţinut scăzut de carbohidraţi scade pofta de mâncare şi astfel consumi mai puţine calorii. În afară de a slăbi, dietele cu conţinut scăzut în carbohidraţi menţine sub control nivelul zahărului din sânge, a trigliceridelor şi tensiunea arterială.
Cum îţi dai seama de nevoia de carbohidraţi
Consumul de carbohidraţi pentru un adult mediu depinde de vârstă, sex, compoziţie corporală, nivelul de activitate, regimul alimentar şi metabolismul. Oamenii care sunt activi fizic şi au mai multă masa musculară pot consuma mai mulţi carbohidraţi, în special cei care fac exerciţii fizice intense.
Care trebuie să fie consumul zilnic de carbohidraţi
Dacă elimini carbohidraţii nesănătoşi din dietă, cum sunt grâul rafinat şi zaharurile adăugate, greutatea corporală şi sănătatea nu vor avea de suferit. Iată care ar trebui să fie consumul zilnic de carbohidraţi:
Acesta este un aport moderat de carbohidraţi, care este potrivit pentru persoanele care sunt slabe, active şi doresc să rămână sănătoase, dar totuşi doresc să piardă în greutate. Carbohidraţii pe care îi poţi consuma în această categorie sunt fructele, cantităţile moderate de amidonuri sănătoase, cum sunt cartofii dulci, orezul şi fulgii de ovăz.
Dacă vrei să slăbeşti sănătos, include în dietă cantităţi mici de carbohidraţi. Aceasta este cantitatea potrivită de carbohidraţi de care ai nevoie zilnic. Mănâncă legume, de două sua de trei ori pe zi şi o cantitate mică de alimente care conţin amidon.
Această cantitate este perfectă pentru persoanele care vor să slăbească sau care suferă de diabet. Carbohidraţii pe care îi pot mânca sunt legume cu conţinut scăzut de carbohidraţi, fructe de pădure cu iaurt, avocado, nuci şi seminţe.
Carbohidraţi răi şi carbohidraţi buni
Carbohidraţii buni sunt carbohidraţi sănătoşi care îţi vor îmbunătăţi starea de sănătate, iar alimentele care-i conţin sunt: carnea de pui, peştele, legumele, nucile, avocado, grăsimile sănătoase, ouăle şi produsele lactate cu conţinut total de grăsimi. Carbohidraţii răi sunt prezenţi în băuturi îndulcite cu zahăr, produse de patiserie, pâine albă, paste, orez alb şi altele.