Cum să prepari sănătos carnea

Modul în care preparăm carnea este extrem de important pentru sănătate, astfel că gătitul cărnii pe grătar sau prin prăjire directă reprezintă cea mai puţin sănătoasă alternativă.
Astfel,temperaturile crescute,flacăra directă şi fumul pot da naştere substanţelor cancerigene. Mai exact,sunt generate hidrocarburi aromatice policiclice,compuşi care se formează în fumul rezultat din grăsimea ce se scurge din carne şi arde pe grătar,care se vor regăsi din plin în crusta de deasupra cărnii,şi amine heterociclice,care sunt produse în carne ca urmare a expunerii la temperaturi extreme. Drept urmare,se recomandă prepararea cărnii la foc mic,chiar dacă acest proces,care este şi mai sănătos,durează mai mult.
Nu în ultimul rând,este bine să se consume cu moderaţie carnea roşie,în special cea de porc,care este şi cea mai grasă. Grăsimile saturate se digeră mult mai greu,aşa că riscul dezvoltării cancerului de colon sau a unei boli de inimă creşte considerabil dacă se face exces.
Însă,proteinele şi fierul din carne o fac extrem de importantă pentru organism,motiv pentru care nu ar trebui exclusă din alimentaţie nici măcar în curele de slăbire. Uneori însă carnea ne poate face mai mult rău decât bine fiindcă este pregătită greşit.