Cum să te faci remarcată la serviciu

1 65611 original jpg jpeg

O persoană eficientă la locul de muncă este încrezătoare în forţele proprii, dar şi plină de entuziasm. Iar ca eficienţa să se transforme şi în aprecieri din partea conducerii, mai ai nevoie de câteva trucuri simple, uşor de pus în practică.

Spune-ţi punctul de vedere

Nu ezita sa îţi exprimi opiniile in mod direct,şi vei deschide calea ieşirii din anonimat. Fie că tu consideri că un coleg a luat o decizie greşită,fie că ai altă soluţie pentru îndeplinirea unor sarcini,spune acest lucru superiorilor tăi.

Remarcată te vei face şi dacă îi ceri şefului o responsabilitate în plus. Nu înainte să fii sigură că nu te vei suprasolicita. Când va apărea o oportunitate de avansare,te vei număra cu siguranţă printre persoanele care pot ocupa postul.

Oferă ajutor

Ori de câte ori cineva are o problemă,iar tu ai o cale de rezolvare,nu ezita să-ţi oferi sprijinul. Fii deschisă,mereu cu zâmbetul pe buze şi cu o atitudine pozitivă. O glumă bună poate salva o situaţie tensionată,aşa că nu ezita să fii tu cea care o spune. Totodată,dacă vrei să avansezi,este important să fii o persoană diplomată,care să ştie să apalaneze conflictele.

Şi răbdarea este o calitate esenţială a celor puternici. Nu te compara şi nu încerca să-ţi copiezi colegii,căci în loc să devii mai bună în ceea ce faci,tu pierzi energie urmărindu-l pe colegul x. Sunt sfaturile pe care le dăErica Dhawan,expertă din SUA,în ceea ce priveşte problemele de muncă.

Organizează un eveniment

Un pic de distracţie nu strică,nici măcar la serviciu. Ca să te evidenţiezi,poţi propune o petrecere de ziua unui coleg sau poţi fi responsabilă cu organizarea unei petreceride Crăciun.

Un eveniment fericit rămâne întipărit în mintea tuturor,iar tu vei reuşi să ieşi din anonimat. Şeful tău direct va vedea că poţi fi un bun organizator şi că se poate baza pe tine. Mai mult,dacă eşti o persoană timidă,este modalitatea perfectă prin care te poţi evidenţia.

Mai citeşte şi:

Ce sfânt te protejează la serviciu

După job,gata de-o ieşire în oraş

Fii deschisă

Un angajat morocănos,care are mereu ceva de obiectat,pe un ton ridicat,şi se plânge de sarcinile primite nu se poate remarca decât într-un mod negativ. Atât şefii,cât şi colegii,îl vor evita şi va ajunge să fie izolat,tocmai pentru că nimănui nu-i place să lucreze cu o persoană ostilă,pe care trebuie „să o iei mereu cu binişorul”.

Este important să înveţi să explici cu calm când nu-ţi convine ceva şi spune-i şefului că vei prelua sarcinile noi,însă mai ai nevoie de ajutorul unui coleg.

Adaptează-te schimbărilor

Tehnologia avansează uimitor,iar cei care nu ţin pasul au numai de pierdut.  Locul creionului a fost luat de calculator,multe tehnologii sunt înlocuite de la o lună la alta.

Un angajat care vrea să se facă remarcat trebuie să se adapteze. Mergi la traininguri,la cursuri,fii activă şi nu-l lua pe nu în braţe,cum că tu nu ştii să lucrezi decât cu un anumit program şi că nu accepţi o schimbare.Recente

Mesaje text, relatie, foto shutterstock jpg
3 semne ca ai anxietate relaționala  Sursa foto Shutterstock 2002193720 jpg
autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg