De ce e bine să faci o cură cu morcovi primăvara

băutura minune care scade glicemia jpeg

Primăvara, specialiştii în nutriţie îţi recomandă să faci o cură cu morcovi – cruzi sau sub formă de suc -, pentru a alunga atât afecţiunile de sezon cât şi pentru a împiedica recidiva unor neplăceri mai vechi.

Sucul ţine departe astenia

Primăvara,organismul este slăbit şi are nevoie să-şi refacă rezervele de vitamine. Sucul de morcov este excelent în curele de remineralizare şi pentru creşterea imunităţii. Consumă o cană de suc proaspăt de morcovi pe zi,dimineaţa,pe stomacul gol,timp de 10 zile.

Te ajută să pierzi kilogramele în plus

Bogaţi în fibre uşor de asimilat,morcovii au capacitatea de a tăia pofta de mâncare. Nu uita să-i consumi în salate,atunci când ţii cure de slăbire. În plus,te ajută şi să elimini toxinele din organism. Morcovul are şi efect depurativ,favorizând eliminarea lichidelor.

Alungă anemia

Anemia feriprivă se produce când nivelul hemoglobinei-proteina care transportă oxigen în sânge – scade sub cel normal. Amestecă 100 ml suc proaspăt de morcovi cu 200 ml apă minerală şi miere,până obţii un sirop. Ia câte o lingură pe zi,timp de 2 săptămâni.

Reface flora intestinală

Amestecă o cană de suc proaspăt de morcovi cu 1 pahar de suc de spanac şi bea o dată pe zi,timp de 1-2 săptămâni. Cura reglează microflora intestinală şi ajută şi în tratamentul gastritei hiperacide.

Uleiul esenţial combate acneea

Seminţele de morcov conţin un ulei esenţial cu multiple calităţi,care ajută în procesul de detoxificare şi care poate să combată acneea,având şi virtuţi cicatrizante. Pune o picătură de ulei pe coşurile care-şi urâţesc tenul,şi vei scăpa în scurt timp de ele.

Hidratează pielea uscată

Uleiul esenţial de morcov,amestecat cu ulei de argan,hidratează pieleauscată sau lipsită de strălucire. Asociat cu uleiul esenţial de geranium (muşcată),uleiul de morcov ajută la eliminarea petelor brune provocate de expunerea excesivă la soare (fotoîmbătrânire).