De ce te îngraşi la menstruaţie? Am aflat răspunsul specialiştilor!

1 70966 original jpg jpeg

Dacă te întrebi de ce te îngraşi la menstruaţie, află că specialiştii spun că poate fi vorba despre apa în exces în ţesuturi sau despre kilogramele care se depun şi doar cu dietă le mai dai jos. Statistic, pe durata perioadei critice ne putem îngrăşa între 500 g şi 4,5 kg, depinde de fiecare în parte, cum gestionează avalanşa de hormoni.

De ce te îngraşi la menstruaţie - explicaţii:

Acul cântarului poate să înainteze,chiar dacă faci mişcare regulat şi mănânci sănătos. Nu-ţi face probleme,cel mai des este de vină surplusul de apă din ţesuturi,de care vei scăpa rapid în următoarea perioadă de după ciclu menstrual.

De regulă,spun specialiştii,acumularea în greutate începe cam cu cinci zile înainte de prima zi de ciclu. Totul revine la normal începând cu declanşarea menstruaţiei.

Dacă te întrebi de ce te îngraşi la menstruaţie, află că explicaţia constă în activitatea hormonului progesteron, esenţial în prima parte  unei sarcini. Dacă nu este vorba despre o sarcină,nivelul de progesteron scade,iar această modificare în organism are ca efect advers reţinerea apei în corp. Mai precis,fiecare celulă din organism reţine un strop microscopic de apă.

Cât te poţi îngrăşa la menstruaţie

În majoritatea cazurilor,kilogramele în plus e situează undeva la 2,5. Însă,când nu este vorba despre excesul de apă,vorbim despre o acumulare de gaze intestinale. Iar balonarea poate amplifica situaţia negativă,pentru că te poţi simţi mare cu totul,nu doar la nivelul picioarelor sau a coapselor sau braţelor.

De ce te îngraşi la menstruaţie - Aşa previi excesul de apă şi balonarea

Dacă la mijloc este vorba despre retenţia de apă,e bine să eviţi să consumi alimente cu multă sare,băuturi alcoolice sau cafea şi să adopţi o dietă bogată în vitamine,minerale şi fibre alimentare. Evită alunele prăjite şi sărate,chipsurile,sticksurile şi seminţele prăjite şi sărate.

În situaţia în care vorbim despre balonare şi constipaţie,te sfătuim să faci puţină mişcare şi să bei cel puţin doi litri de apă şi ceaiuri diuretice.

Mai poate fi vorba despre o scădere a nivelului de magneziu în corp,care poate atrage cu sine reducerea cantităţii de insulină. Asta înseamnă că poate apărea oricând pofta de dulce. Ca s-o combaţi,ia câte un comprimant de magneziu în fiecare zi,ca să refaci stocul de minerale.Recente

Mesaje text, relatie, foto shutterstock jpg
3 semne ca ai anxietate relaționala  Sursa foto Shutterstock 2002193720 jpg
autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg