Dieta cu castravete. Slăbeşte 7 kg în 14 zile

1 67638 original jpg jpeg

Dieta pe bază de castravete este una simplă şi eficientă. Nu este o dietă care include un regim strict sau care necesită înfometarea. Iniţial această dietă trebuie ţinută 10 zile, dar pentru rezultate mai îmbucurătoare, se ţine 14 zile.

Consumat ca aliment,castravetele cu coajă,în stare crudă,are un aport de 20 de calorii la 100 de grame,din care carbohidraţi aproximativ 3,63 gr,grăsimi 0,11 gr,proteine 0,65 gr,vitamina B1 0,027 mg,vitamina B2 0,033 mg,vitamina B3 0,098 gr,conţine şi vitamina B6 şi B9,vitamina C,fier,magneziu,fosfor,potasiu şi zinc. Conţine toate substanţele nutritive de care organismul are nevoie zilnic.Această dietăse bazează de fapt pe salată de castravete,care poate fi consumată în timpul zilei,ori de câte ori îţi este foame,fără a adăuga vreun condiment sau sosuri. În timpul zilei,poţi mânca şi alte alimente,cum sunt:-2 ouă fierte sau 150 de gr de ton,fără ulei-150 de gr de piept de pui-2 cartofi mari fierţi sau 3 felii de pâine integrală-500 de gr de fructe proaspetePe parcursul celor 14 zile se bea multă apă,cel puţin 2 litri pe zi,ceai şi cafea,fără zahăr. Trebuie să evităm consumul de alcool,băuturi răcoritoare şi dulciurile.În schimb,consumă mai multe piureuri de castravete sau salată de castraveţi ca masă principală sau ca gustare. Cu alte cuvinte,consumă castravete ori de câte ori îţi este foame.

Reţeta pentru salata de castraveţi Ai nevoie de:

-400 gr de castravete

-2 linguri de iaurt

-usturoi,opţional

Mod de preparare

Este foarte simplu şi uşor de pregătit această salată. Prima dată speli castravetele şi-l cureţi de coajă sau dacă îţi place cu coajă,lasă-l aşa. Îl tai felii într-un castron,adaugi cele două linguri de iaurt şi usturoiul tocat,şi amesteci.  Asta este tot.

Cum poţi face shake de castravete? Ai nevoie de:

-un castravete

-un măr

-o mână de spanac

-ghimbir,opţional

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele în blender,după ce sunt spălate şi curăţate,şi se mixează până sunt bine amestecate şi s-a format o pastă lichidă. Toarnă-l în pahar şi bucură-te de acest smoothiedelicios şi hrănitor.

Exemplu de meniul pentru o zi:

:salată de castravete şi 2 ouă fierte tari;

5 prune,1 măr,1 piersică sau alte fructe de sezon,care să aibă în total 200 de grame;

salată de castravete,pâine prăjită din cereale integrale;

smoothie de castravete;

300 de grame de fructe la alegere.Recente