Dieta cu drojdie. Poţi slăbi până la 5 kg în doar două săptămâni
În compoziţia drojdiei de bere se găsesc aminoacizi, lipide, glucide, săruri minerale, vitaminele D, E şi toate din complexul B, potasiu, fier, calciu, magneziu şi fosfor. Aceste substanţe joacă un rol esenţial în menţinerea sănătăţii şi te ajută şi să slăbeşti.
Specialiştii spun că un consum regulat de drojdie de bere ne ajută să ne menţinem în formă şi chiar încetineşte îmbătrânirea. Dar drojdia de bere mai poate ajuta şi la slabit şi chiar la diminuarea celulitei.
O cură cu drojdie durează minimum 10 zile şi maximum 30 de zile, după care este recomandată o săptămâna de pauză. Dieta cu drojdie are al baza un principu foarte simplu: că şi atunci când o foloseşţi pentru a pregăti aluaturi, drojdia îşi măreşte volumul în stomac, oferindu-ti rapid senzaţia de săţietate.
Acest ingredient banal îţi taie poftă de mâncare şi de gustări dulci şi te ajută sa consumi mai puţine calorii, datorită conţinutului ridicat de crom. Poţi slăbi până la 5 kg în doar două săptămâni.
Iată cum să intoduci drojdia de bere în alimentaţia ta:
- dizolvă o linguriţă de drojdie uscată într-un pahar cu apă şi bea acest amestec dimineaţă, pe stomacul gol. Încheie ziua cu acelaşi tratament - bea înainte de culcare un pahar cu apă în care ai dizolvat o linguriţă de drojdie.
- dacă îţi este greu să consumi drojdia de bere că atare, cel mai simplu este să o combini cu miere. Prepară un amestec omogen din două linguriţe de drojdie uscată cu două linguriţe de miere şi ia-l de trei ori pe zi, cu o jumătate de ora înaintea meselor principale.
Citeşte şi: Proprietăţi terapeutice ale drojdiei de bere
- o altă combinaţie gustoasă în care poţi include drojdia de bere este iaurtul grecesc. Amestecă o linguriţă de drojdie cu 125 g iaurt grecesc. Conform studiilor, iaurtul grecesc intensifica topirea grăsimilor şi previne apariţia tulburărilor digestive, cum ar fi balonarea şi constipaţia. Dacă această combinaţie nu ţi se pare destul de apetisantă, adaugă miere sau bucăţi mici de fructe.
- dizolvă drojdia de bere în băuturi, în special în ceaiuri sau sucuri de fructe. Între mesele principale poţi consumă zilnic două căni de ceai de afine cu o linguriţă de drojdie.
Ţine cont următoarele reguli dacă îţi doreşti că această dietă să fie una eficientă:
- hidratează-te corespunzător - bea minimum doi litri de apă în fiecare zi
- fă mişcare pentru că organismul să accelereze procesul de ardere a grăsimilor.
- la micul dejun consumă alimente bogate în calorii care să îţi ofere energie şi săţietate pe tot parcursul zilei.
- administrată după masă, drojdia de bere creşte poftă de mâncare şi poate produce balonări.
- drojdia de bere este contraindicată persoanelor care suferă de insuficientă renală gravă
- ai grijă să introduci în alimentaţia ta multe legume, salate, peste care poţi presară drojdie uscată.
- uită de dulciuri, gustări nesănătoase şi ţine aproape morcovii, ardeii, castraveţii şi ţelină cu care îţi poţi astâmpără poftă de ronţăit.
Sursă: ele.ro