Dieta cu salate - slăbeşti 5 kilograme în 7 zile

Dacă vrei să te hrăneşti sănătos sau vrei să slăbeşti, salatele sunt ideale. Vei obţine doza zilnică recomandată de fibre, antioxidanţi, vitamine şi minerale, în timp ce vei scăpa de câteva kilograme în doar o săptămână. Iată în ce constă dieta cu salate.
De ce dieta cu salate: Sunt gustoase
Poţi face orice combinaţie doreşti. Există multe reţete pentru orice gust,iar ingredientele sunt uşor de găsit. Poţi adăuga legume,fructe,nuci,diverse condimente.
Dieta cu salate - Salatele conţin puţine calorii
Salatele sunt săţioase,iar o porţie are aproximativ 200 de calorii. De exemplu,salata verde conţine o cantitate mare de fibre şi apă,iar spanacul are fier,proteine,vitamine şi foarte puţine calorii.
Sunt sănătoase şi se prepară rapid
Ingredientele trebuie doar cumpărate,spălate,tăiate şi puse într-un bol. La final trebuie să prepari dressingul. Însă,ai grijă la sosurile pe care le alegi. Evită grăsimile saturate,iar legumele şi fructele trebuie să fie proaspete.
Dieta cu salate - Salatele sunt surse bogate de vitamine şi proteine
Legumele sunt surse importante de calciu,fier,vitamine. Iar dacă le combini cu piept de curcan sau de pui la grătar,vei creşte doza de proteine. Prin urmare,alegerea corectă a ingredientelor şi combinarea lor sunt importante.
Dressingul sau sosul potrivit
Evită sosurile din comerţ în dieta cu salate. Dacă vrei să adaugi un dressing peste salată,alege uleiul de măsline,oţetul de cidru de mere,sucul de lămâie şi condimente,precum piper,rozmarin,sare,oregano,pătrunjel sau usturoi tocat,pentru o aromă şi mai delicioasă.
Ingrediente de evitat în dieta cu salate
Evită maioneza,ketchup-ul,precum şi ficatul de raţă,brânza sărată,brânza de capră,crutoanele,şunca.
Pentru a face aceste salate delicioase,ar trebui să ţii cont de următoarele:
-Alege întotdeauna ingrediente proaspete şi de sezon;
-Prepară salata chiar înainte de a o mânca,nu cu o zi înainte;
-În dieta cu salate, începe întotdeauna prin a pune peste ingredientele din bol:sarea (dacă adaugi sau nu),apoi sucul de lămâie sau oţetul de cidru de mere,şi în cele din urmă,uleiul. Dacă mai întâi pui uleiul,legumele îşi vor schimba aspectul şi vor căpăta un gust ciudat.
-Dacă îţi este foarte foame,alege să combini mai multe feluri de legume pentru a te sătura,dar să păstrezi totuşi acelaşi număr de calorii consumate.
-Dacă vrei să adaugi în
ingrediente care trebuie preparate:fasole verde,fructe de mare,carne de pui,peşte etc.,mai întâi prepară-le şi lasă-le să se răcească,şi le adaugi la final.
Idei de reţete de salate:
-Salată cu
-Salată cu portocală
-Salată cu piept de curcan şi morcovi
-Salată cu sfeclă roşie
-Salată cu spanac şi creveţi
Credit foto: www.steptohealth.com