Dieta de vară, cea mai eficientă cură de slăbire

1 72112 original jpg jpeg

Vara este cel mai potrivit anotimp pentru a scăpa de kilogramele în plus, susţin, la unison, toţi nutriţioniştii. Iată ce reguli trebuie să respectaţi pentru a pierde rapid kilogramele acumulate peste greutatea normală.

Fructele şi legumele sunt vedetele verii şi meniul nostru trebuie să se axeze în special pe ele. Bogate în fibre,vitamine şi calciu,ne ajută să slăbim dacă nu le asociem cu alimente grase sau făinoase. Mai mult,fructele şi legumele ne menţin pielea frumoasă şi previn apariţia ridurilor.

Meniu echilibrat

"Pentru a slăbi, trebuie să consumăm fructele la micul dejun sau la gustările dintre mese. Dacă le mâncaţi la desert, atunci există riscul să vă balonaţi pentru că vor fermenta. De asemenea, la mesele principale, primul fel trebuie să fie o salată şi abia apoi să mâncaţi carne de pui, vită sau peşte, fiartă sau la grătar. Astfel, veţi mânca mult mai puţin, iar senzaţia de saţietate se va instala mult mai rapid şi, implicit, veţi slăbi. Cu o astfel de dietă, veţi pierde 5 kg în 14 zile”, explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.

Citeşte mai multe AICI.