Dieta în funcţie de vârstă. Meniul zilnic pe care să-l adopţi dacă ai 20, 30, 40 sau peste 50 de ani

1 dieta in functie de varsta png png

Ştiai că alimentaţia diferă în funcţie de vârstă, mai alea atunci când vrei să slăbeşti? În mod evident, organismul şi funcţiile sale sunt diferite odată cu trecerea anilor, astfel că pentru a urma o dietă eficientă, care să te ajute să scapi de kilogramele în plus şi să îţi menţii sănătatea este bine să ştii exact cum ar trebui să arate alimentaţia ta zilnică.

Dacă la 20 de ani, organismul elimină imediat toxinele, iar arderile sunt la capacitate maximă, trecerea anilor îşi pune amprenta pe aceste funcţii, astfel că ele necesită stimulare, atât prin sport cât şi prin alimentaţie. Iată cum arată meniul pe o zi, în funcţie de vârstă, potrivit Libertatea.

Dietă de slăbit la 20 de ani

Mic dejun: 40 g cereale – fulgi de porumb sau de ovăz, 150 ml lapte, un fruct.

Prânz: 100 g carne slabă sau 130 g peşte, 15 g ulei de măsline, 200 g legume preparate sau crude, 60 g pâine, un iaurt, un fruct.

Gustare: 40 g pâine, 20 g ciocolată neagră.

Cină: 150 g legume crude sau preparate cu o lingură de ulei vegetal, 30 g brânză, un fruct. 

Citeşte şi: Te foieşti de pe o parte pe alta? Urmează aceste 5 sfaturi pentru a avea un somn odihnitor

Dietă de slăbit la 30-40 de ani

Mic dejun: un iaurt dietetic, 60 g pâine, 10 g unt,  lingură de dulceaţă.

Prânz: 40 g ton, 150 g legume preparate la abur, 150 g paste cu ulei de măsline, un fruct.

Cină: 250 ml supă de legume, 130 g carne slabă, 30 g brânză, 40 g pâine, un fruct.

Dietă de slăbit la 40 – 50 de ani

Mic dejun: 150 ml lapte degresat, un corn, 10 g unt, o lingură de dulceaţă;

Prânz: Un ou sau 50 g peşte,  150 g legume la grătar cu puţin ulei de măsline, un iaurt fără grăsimi, un fruct;

Cină: 150 g paste, 60 ml smântănă, 150 g peşte slab, 40 g pâine, 30 g brânză, un fruct.

Citeşte şi: Gheorghe Mencinicopschi spulberă mai multe mituri despre alimentaţie: "Untul şi slănina nu îngraşă!"

Dietă de slăbit peste 50 de ani

Mic dejun: 50 ml lapte semi-degresat, 60 g pâine, 8 g unt, un fruct.

Prânz: 150 g paste, 100 g legume crude, 100 g carne slabă, 2 linguri ulei vegetal, un iaurt integral, un fruct.

Gustare: 60 g pâine, 40 g brânză.

Cină: 300 ml supă de legume, 80 g peşte, o lingură de ulei de măsline, un iaurt integral, un fruct.



Recente

femeie antreprenor magazin flori 8279013 jpg
vitaly gariev WHXI5Ciuu0c unsplash jpg
De ce e numit Sfantul Apostol Andrei ocrotitorul Romaniei  Sursa imagine shutterstock 524363197 jpg
tinctura de usturoi beneficii jpeg
photorealistic style clouds woman jpg
Cele mai recomandate scaune auto pentru copii în 2025 jpg
copil strange monede intr un borcan 7118209 jpg
1762850981 rGLC png
leasing png
top view online psychologist concept jpg
toamna jpg
bride putting earrings jpg
calendar ortodox 2018 27 octombrie sfantul dimitrie basarabov jpeg
2150936613 jpg
Gestionarea eficienta a unui credit nevoi personale Sfaturi de baza jpg
7955 jpg
portrait young blonde woman posing jpg
gold aesthetic wallpaper with hand wearing rings jpg
portrait human being depicted with angel wings jpg
pexels yankrukov 7233912 jpg