Dieta veche de 2.000 de ani te ajută să slăbeşti rapid şi sănătos. Se bazează pe doar două ingrediente

2 dieta jpg jpeg

În timp ce unii nutriţionişti recomandă trei mese principale şi două gustări pe zi, o dietă veche de 2000 de ani se bazează doar pe două ingrediente, despre care se spune că ajută la pierderea rapidă în greutate.

Cele două ingrediente pe care se bazează această dietă erau singurele alimente pe care soldaţii romani le luau cu ei atunci când plecau la luptă, potrivit nutriţionistului Mihaela Bilic.

”Despre regimuri echilibrate şi combinaţii savante e plin internetul, puţine sunt însă vocile care să promoveze mâncatul rar şi puţin. Eu cred cu tărie că mâncăm prea mult, sau mai bine zis prea des. Dacă afirmi că ai numai 2 mese pe zi rişti să fii etichetat drept neinformat şi dezechilibrat, iar cu o masă pe zi eşti de-a dreptul inconştient.

Mierea pe faţă, un miracol. 4 beneficii pe care alimentul le are pentru tenul tău

De curând, am auzit o poveste cum că soldaţii legiunilor romane, atunci când plecau în războaiele de cucerire, primeau ca hrană zilnică un măr şi un ou. In primă instanţă mi s-a părut neverosimil, nu-mi puteam imagina miile de găini ouătoare care însoţeau armata pentru a asigura raţia zilnică.

Apoi m-am gândit că povestea are un sâmbure de adevăr, chiar se poate trăi cu un ou şi un măr pe zi. Oul este o esenţă de nutrienţi, un concentrat de proteine, vitamine şi minerale alături de grăsimi valoroase, totul în raport optim, astfel încât să fie uşor de absorbit şi bio eficient la maxim în organism.

Un singur lucru nu are oul: fibre şi vitamina C. De aceea probabil a apărut mărul în ecuaţie. Un strop de glucide alături de fibrele solubile din compoziţie, fac din măr alimentul banal care echilibrează dieta.

Rozmarinul, remediul care împiedică rapid căderea părului! Tratamentul acesta te scapă de griji

Nu ştiu câtă putere de luptă avea un soldat cu o raţie de 200 calorii/zi, dar pot să spun că de foame nu murea. Şi unde mai pui că fibrele solubile din măr au şi efect prebiotic, adică nu sunt digerabile, dar ajung în colon unde hrănesc flora bacteriană benefică- deci şi tranzitul şi imunitatea au de câştigat.

Şi dacă tot vrem să ne ajustăm rapid silueta, mă gândesc că dieta soldaţilor romani poate fi o idee. Acum fiecare cum îl ţin puterile şi nervii, însă mesajul meu e unul simplu: nu vă fie frică să mâncaţi puţin- dacă un soldat supravieţuia cu aşa un regim, noi n-o să murim de inaniţie şi nici anemici n-o să devenim dacă avem o alimentaţie frugală…de vară!', a spus medicul nutriţionist Mihaela Bilic, citată de antena3.ro.Recente

Test de personalitate Ce vezi prima oara Sursa foto Abmeyerwood jpg
misofonie jpg
Relatie toxica Sursa imagine shutterstock 1340850398 jpg
om încăpățânat sursa  Shutterstock jpg
corpul uman sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 1081879181 jpg
TEST Ce vezi prima oara iti arata ce profesie ti se potriveste Sursa foto shutterstock 55338187 jpg
Astenie de primavara jpg
dezlegare la vin shutterstock 1347135425 jpg
Floarea preferata dezvaluie un secret al personalitatii tale Sursa foto Unsplash jpg
Semnificatia trandafirului jpg
oameni fericiti jpg
boala oaselor fragile jpg
victoriabank md@clickpentrufemei ro jpg
stres jpg
TEST Animalul pe care l alegi iti dezvaluie defectele Sursa foto jagranjosh com jpg
Trei metode de identificare a partenerilor utili pentru afacerea ta min jpg
persoană care încearcă să se relaxeze la muncă imagine shutterstock 2198777181 jpg
Care sunt punctele tale forte Sursa imagine shutterstock 1619843515 jpg
Dumnezeu jpg