Dieta veche de 2.000 de ani te ajută să slăbeşti rapid şi sănătos. Se bazează pe doar două ingrediente

2 dieta jpg jpeg

În timp ce unii nutriţionişti recomandă trei mese principale şi două gustări pe zi, o dietă veche de 2000 de ani se bazează doar pe două ingrediente, despre care se spune că ajută la pierderea rapidă în greutate.

Cele două ingrediente pe care se bazează această dietă erau singurele alimente pe care soldaţii romani le luau cu ei atunci când plecau la luptă, potrivit nutriţionistului Mihaela Bilic.

”Despre regimuri echilibrate şi combinaţii savante e plin internetul, puţine sunt însă vocile care să promoveze mâncatul rar şi puţin. Eu cred cu tărie că mâncăm prea mult, sau mai bine zis prea des. Dacă afirmi că ai numai 2 mese pe zi rişti să fii etichetat drept neinformat şi dezechilibrat, iar cu o masă pe zi eşti de-a dreptul inconştient.

Mierea pe faţă, un miracol. 4 beneficii pe care alimentul le are pentru tenul tău

De curând, am auzit o poveste cum că soldaţii legiunilor romane, atunci când plecau în războaiele de cucerire, primeau ca hrană zilnică un măr şi un ou. In primă instanţă mi s-a părut neverosimil, nu-mi puteam imagina miile de găini ouătoare care însoţeau armata pentru a asigura raţia zilnică.

Apoi m-am gândit că povestea are un sâmbure de adevăr, chiar se poate trăi cu un ou şi un măr pe zi. Oul este o esenţă de nutrienţi, un concentrat de proteine, vitamine şi minerale alături de grăsimi valoroase, totul în raport optim, astfel încât să fie uşor de absorbit şi bio eficient la maxim în organism.

Un singur lucru nu are oul: fibre şi vitamina C. De aceea probabil a apărut mărul în ecuaţie. Un strop de glucide alături de fibrele solubile din compoziţie, fac din măr alimentul banal care echilibrează dieta.

Rozmarinul, remediul care împiedică rapid căderea părului! Tratamentul acesta te scapă de griji

Nu ştiu câtă putere de luptă avea un soldat cu o raţie de 200 calorii/zi, dar pot să spun că de foame nu murea. Şi unde mai pui că fibrele solubile din măr au şi efect prebiotic, adică nu sunt digerabile, dar ajung în colon unde hrănesc flora bacteriană benefică- deci şi tranzitul şi imunitatea au de câştigat.

Şi dacă tot vrem să ne ajustăm rapid silueta, mă gândesc că dieta soldaţilor romani poate fi o idee. Acum fiecare cum îl ţin puterile şi nervii, însă mesajul meu e unul simplu: nu vă fie frică să mâncaţi puţin- dacă un soldat supravieţuia cu aşa un regim, noi n-o să murim de inaniţie şi nici anemici n-o să devenim dacă avem o alimentaţie frugală…de vară!', a spus medicul nutriţionist Mihaela Bilic, citată de antena3.ro.Recente

1 telefon jpg jpeg
Test de personalitate   Lungimea degetului mic   Captura Youtube jpg
Barbat jpg
Creveti mantis jpg
sindromul impostorul shutterstock 2146571189 jpg
Clark 1 jpg
cap om jpg
femeie meteo shutterstock 1908728758 jpg
1 shutterstock 35686414 culori jpg jpeg
Test personalitate jpg
Culoare jpg
Kanji jpg
lider   be unique gbe1cfc331 1280 jpg
bani jpeg
elementele naturii   shutterstock 249716197 jpg
oua incondeiate bucovina jpeg
2 tablou  jpg
Paste   shutterstock 1896795169 jpg
Culori  jpg
interviu angajare 365256740 jpg