Din secretele de dietă ale slăbuţelor

Le invidiezi pentru silueta de viespe, dar nu ştii cât efort depun unele femei slabe pentru a se menţine în formă. Află câteva dintre tainele lor în privinţa dietei şi pune-le în aplicare!
Nu sar peste micul dejun
E adevărat că prima masă a zilei este cea mai importantă. În dietă,mai ales,micul dejun bogat în proteine creşte senzaţia de saţietate,deci nu te vei mai confrunta cu pofte greu de învins. Alături de proteine,fibrele ar trebui să nu-ţi lipsească,mai ales la micul dejun. Îţi asigură o bună digestieşi o creştere mică a glucozei în sânge,ceea ce-ţi dă energie şi-ţi alungă poftele pentru alimente nesănătoase.
Îşi planifică meniul din timp
În loc să găteşti din ce găseşti în frigider,rezervă-ţi puţin timp vinerea seara sau sâmbătă dimineaţa pentru a face meniul pentru săptămâna care urmează,apoi cumpără o parte din cele necesare. Ai putea chiar să pregăteşti din timp punguţe cu gustări sănătoase,măcar pentru primele 2 zile din săptămână.
Extrapont
Renunţă să păstrezi în casă dulciuri,chipsuri,îngheţată,care te-ar putea face să încalci regulile curie de slăbit sau a dietei sănătoase cu care vrei să te obişnuieşti pe termen lung.
Numără porţiile,nu caloriile
Pe termen scurt,e de ajutor să-ţi calculezi caloriile. În realitate,îţi răpeşte plăcerea de a mânca şi te impinge să încalci regulile şi să-ţi permiţi alegeri nesănătoase,pentru că par a avea mai puţine calorii. De pildă,batoanele dietetic par să te îngraşe mai puţin decât o gustare cu migdale sau cu nuci,dar a doua alegere este mai sănătoasă,oferindu-ţi şi vitamine,minerale şi grăsimi bune.
Porţiile sunt importante mai ales când ţii dietă. Numărul lor de-a lungul zilei şi mai ales felul în care arată sunt cruciale când vrei să slăbeşti. Vei fi mai câştigată dacă-ţi propui să mănânci mai sănătos,nu neapărat mai puţin. De exemplu,la prânz,umple cea mai mare parte din farfurie cu garnitură de legume.
Îşi permit uneori ceva ce le place
Dacă mănânci sănătos în cea mai mare parte a timpului şi nu-ţi lipsesc din dietă fructe,legume,grăsimi bune,proteine,cereale integrale,îţi poţi face o concesie câteodată,cum ar fi 2-3 pătrăţele de ciocolată.
Gătesc mai des
În loc să-ţi cumperi mâncarea de-a gata,pregăteşte-ţi-o singură după propriul gust. În felul acesta,vei pune mai puţină sare,cu mai puţine grăsimi,mai multe legume proaspete,alese de tine cu atenţie.
Atenţie!
La fel ca în cazul remediilor naturiste,care trebuie folosite pe o durată lungă de timp pentru a obţine efectele dorite,schimbările de dietă te ajută să slăbeşti dacă nu renunţi la ele şi dacă ai răbdare ca organismul să se obişnuiească cu noile reguli.