Iată care sunt beneficiile untului

Contrar prejudecăţilor – „îngraşă”, „creşte colesterolul” - , untul este un aliment sănătos. Consumat în cantităţi moderate, te vitaminizează şi îţi protejează inima.
Are efect anticancer
Untul are în compoziţie acid linoleicconjugat. Acesta are efecte puternice asupra metabolismului,şi se crede că are şi efect anticancerigen.
Scade riscul de infarct
Studii de ultimă oră arată că dieta care include produse lactate,chiar şi cu conţinut mare de grăsimi,scade riscul de maladii ale inimii şi vaselor de sânge cu peste 50 %! Grăsimile saturate din unt cresc colesterolul bun. Tot studiile arată că înlocuirea untului cu margarine sau margarine light nu este deloc recomandată. Margarina conţine grăsimi procesate,care cresc semnificativ riscul de boli cardiovasculare.
Dă rapid saţietate
Untul e alcătuit din lanţuri scurte şi medii de acizi graşi,care sunt metabolizaţi în mod diferit faţă de alte grăsimi şi care duc mai rapid la saţietate.
Oferă vitamine
Untul oferă o mulţime de vitamine,printre care A,E şi K2. Aceasta din urmă are legătură strânsă cu metabolismul calciului. Carenţa de K2 a fost asociată cu o serie de boli,precum maladii cardiovasculare,cancer şi osteoporoză.