Iată cum slăbeşti sănătos după ce ai născut!

1 58559 original jpg jpeg

Sarcina aduce un surplus de 12-15 kilograme, pe care tânăra mămică le poate pierde în 8 - 12 luni după naştere, dacă alăptează. Care e dieta corectă de urmat?

Evită dietele drastice

Dacă alăptezi,acordă-ţi 8-12 luni pentru a reveni la greutatea de dinainte de sarcină. Dietele drastice ameninţă cantitatea de lapte matern,dar,mai ales,calitatea lui.

Necesarul caloric zilnic pentru o mamică în perioada în care alăptează este de aproximativ 2000 de calorii. Bea suficiente lichide-apă,compot,sucuri proaspete de fructe-,dar nu exagera,fiindcă nu există o relaţie direct proporţională între lichidele ajunse în organism şi producţia de lapte.

Dacă nu există contraindicaţii,reia activitatea fizică,crescând progresiv dificultatea exerciţiilor. Ia 3 mese principale şi 3 gustări,la 2-3 ore după mesele principale.

Care e meniul zilnic

În primele luni,nu poţi consuma fără limită legume şi fructe crude,ca alte femei care încep o cură de slăbire,din cauza faptului că unele dintre ele produc balonări. Dar 2-3 fructe pe zi pot înlocui gustările.

Consumă  zilnic 4 porţii de lactate şi 3 de carne slabă. Degustă cantităţi mici de legume,crude sau gătite,pentru a observa care dintre ele nu e tolerată de bebeluş. Lactatele slabe-iaurtul,brânza degresată-,sau cele bogate în lipide-telemeaua,caşcavalul-,alături de carnea slabă –peştele,curcanul,puiul,vita-nu trebuie să lipsească din meniul tău zilnic.

Ce să eviţi

Evită mezelurile,dulciurile,prăjelile,alimentaţia de tip fast food,băuturile carbogazoase.  Încearcă să mănânci la ore regulate. Majoritatea mămicilor care nu slăbesc sau care iau în greutate pe durata alăptarii au un stil de viaţă dezordonat,mănâncă haotic,nu gătesc şi abuzează de dulciuri.

Dacă te simţi slăbită,obosită,poţi opta,la micul dejun,pentru lapte sau iaurt  cu 2 % grăsimi şi cereale integrale cu fructe uscate,sau pentru un shake din lapte,iaurt şi banană.

Citeşte şi:

Alimente sănătoase care provoacă balonare

Lipsa somnului favorizează apariţia anxietăţiiRecente

Filme de groaza jpg
Persoana toxica dependenta de drama  Sursa foto shutterstock 641808046 jpg
Interviu jpg
jobul viitorului jpg
Paralizie in somn jpg
Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg