Legume congelate sau proaspete? Ambele aduc beneficii pentru sănătate!

1 73116 original jpg jpeg

Păstrezi fructele şi legumele în congelator? Nu-ţi face probleme că îşi vor pierde din proprietăţi. Potrivit Administraţiei Americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA), legumele congelate asigură aceeaşi cantitate de nutrienţi şi beneficii pentru sănătate, precum alimentele proaspete.

Dacă sunt băgate în congelator la scurt timp după ce au fost culese,fructele şi legumele îşi păstrează vitaminele,mineralele,fibrele şi fitochimicalele din conţinut.

Fructele şi legumele proaspete sunt fierte o perioadă scurtă de timp sau doar sunt date la abur,după care sunt congelate. Tot procesul nu durează mai mult de câteva ore de la cules.  

Prin urmare,cercetătorii americani recomandă consumul de legume şi fructe congelate din două motive:-pentru că aduc aceleaşi beneficii sănătăţii ca şi cele proaspete;-pentru că nu se strică atât de uşor.

În concluzie,când mergi la cumpărături nu trebuie să eviţi raionul de congelate. Însă fii atent la conţinutul de zahăr sau sirop care poate fi adăugat în fructe.

Iată ce alimente nu trebuie ţinute la frigider

Depozitarea la rece poate fi benefică în cazul multor alimente,pentru că le menţine proaspete şi le prelungeşte valabilitatea. Totuşi,frigul modifică consistenţa unui produs şi gustul,iar în unele cazuri favorizează mucegaiul.

În magazinele mari,produsele sunt aranjate astfel încât alimentele să se păstreze proaspete şi să nu-şi schimbe culoarea şi textura.

De exemplu,pâinea se ţine la temperatura camerei,iar bananele,ceapa şi cartofii sunt depozitate la temperaturi scăzute,dar nu sub 0,pentru că umiditatea le înnegreşte şi le modifică gustul.

Ceapa 

Este foarte important să nu depozitezi ceapa în frigider,pentru că frigul o înmoaie şi,din cauza umidităţii,începe să se mucegăiască,alterând gustul şi altor alimente din frigider. Cel mai bine,păstrează ceapa într-un loc uscat,aerisit şi la temperatura camerei,lucru valabil şi în cazul usturoiului.

Cartofii 

Dacă ţii cartofii la rece,temperatura scăzută va transforma mai repede amidonul din ei în zahăr şi le va schimba gustul şi textura. Astfel,la preparare,cartofii vor fi granuloşi şi vor avea un gust diferit. Dacă îi fierbi în coajă,vei vedea că aceasta se înnegreşte. Ţine-i departe de lumină şi la temperatură între 3 °C şi 6 °C.

Pâinea 

La temperaturi scăzute,miezul şi coaja pâinii se usucă,se întăresc şi îşi pierd din prospeţime. În plus,îşi schimbă gustul şi mirosul. Se recomandă păstrarea ei într-o pânză curată sau în cutia specială de pâine.

Bananele 

Una dintre cele mai frecvente greşeli când vine vorba despre depozitatul alimentelor în frigider este păstrarea bananelor la rece,în ideea că rezistă mai mult. Din păcate,temperatura rece le înnegreşte coaja,iar acestea capătă un aspect inestetic,de luat în seamă dacă ai musafiri şi vrei să îi serveşti cu fructe.



Recente

excited happy young female coworker receive excellent opportunity triumphing gladly smiling camera clench fists celebrating win success rejoicing fantastic good news surprised copy space jpg
2150420711 jpg
2150229929 jpg
young beautiful woman lying bed early morning shot from jpg
find the third cat jpg
shutterstock 1310620391 jpg
femeie care picteaza jpg
shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 2269877129 jpg
shutterstock 2377547251 jpg
roblox jpg
caine test iluzie jpg
shutterstock 1917555536 jpg
shutterstock 2409568293 jpg
shutterstock 1917189239 jpg
shutterstock 647849362 jpg
shutterstock 1095270347 jpg
shutterstock 1742654276 jpg
cuplu face calcule 2229856785 jpg
clickpentrufemei ro (19) jpg