Mâncarea "ca la bunica" ne fereşte de cancerele digestive

1 70859 original jpg jpeg

Nu doar obiceiurile sunt respectate atunci când optăm pentru mâncăruri tradiţionale, ci şi sănătatea noastră are o serie de beneficii. Potrivit prof. dr. Mircea Beuran, incidenţa cancerelor digestive a crescut odată cu renunţarea la hrana tradiţională. Iată ce trebuie să facem pentru a ne feri de aceste boli grave.

Sistemul sanitar românesc are multe probleme,iar lipsa unui program de screening pentru depistarea cancerelor digestive în forme incipiente reprezintă doar una dintre ele,susţine prof. dr. Mircea Beuran,şeful Clinicii de Chirurgie II a Spitalului Floreasca.

Chimicalele şi condimentele,inamici de temut

"Faptul că oamenii şi-au schimbat brusc obiceiurile alimentare nu avea cum să rămână fără urmări. Pentru orice modificare este nevoie de o perioadă de adaptare, or, oamenii au introdus dintr-odată în dietă alimentele procesate, bogate în chimicale şi condimente şi au cam renunţat la mâncărurile tradiţionale, «ca la bunica», ceea ce a dus la apariţia unei statistici îngrijorătoare: o treime din cancere sunt pe tubul digestiv. Stomacul, ficatul, pancreasul, colonul, rectul, esofagul, toate au de suferit din pricina acestui tip de alimentaţie”, susţine renumitul chirurg.



Recente

find the third cat jpg
shutterstock 1310620391 jpg
femeie care picteaza jpg
shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 2269877129 jpg
shutterstock 2377547251 jpg
roblox jpg
caine test iluzie jpg
shutterstock 1917555536 jpg
shutterstock 2409568293 jpg
shutterstock 1917189239 jpg
shutterstock 647849362 jpg
shutterstock 1095270347 jpg
shutterstock 1742654276 jpg
cuplu face calcule 2229856785 jpg
clickpentrufemei ro (19) jpg
Semne ca iti neglijezi sanatatea mintala  Sursa foto shutterstock 2200959479 jpg
shutterstock 1292534521 jpg
shutterstock 551342416 jpg
shutterstock 1010662003 jpg