Mâncarea "ca la bunica" ne fereşte de cancerele digestive

Nu doar obiceiurile sunt respectate atunci când optăm pentru mâncăruri tradiţionale, ci şi sănătatea noastră are o serie de beneficii. Potrivit prof. dr. Mircea Beuran, incidenţa cancerelor digestive a crescut odată cu renunţarea la hrana tradiţională. Iată ce trebuie să facem pentru a ne feri de aceste boli grave.
Sistemul sanitar românesc are multe probleme,iar lipsa unui program de screening pentru depistarea cancerelor digestive în forme incipiente reprezintă doar una dintre ele,susţine prof. dr. Mircea Beuran,şeful Clinicii de Chirurgie II a Spitalului Floreasca.
Chimicalele şi condimentele,inamici de temut
"Faptul că oamenii şi-au schimbat brusc obiceiurile alimentare nu avea cum să rămână fără urmări. Pentru orice modificare este nevoie de o perioadă de adaptare, or, oamenii au introdus dintr-odată în dietă alimentele procesate, bogate în chimicale şi condimente şi au cam renunţat la mâncărurile tradiţionale, «ca la bunica», ceea ce a dus la apariţia unei statistici îngrijorătoare: o treime din cancere sunt pe tubul digestiv. Stomacul, ficatul, pancreasul, colonul, rectul, esofagul, toate au de suferit din pricina acestui tip de alimentaţie”, susţine renumitul chirurg.