Păcate capitale în timpul unei diete
Alimentele prăjite, grăsimile, ce ai şi ce nu ai voie să mănânci în timpul unei diete este mai greu de urmărit decât execuţia unui antrenament zilnic. Iată mai jos cele mai bune sfaturi pentru evitarea celor 5 cele mai comune capcane ale unei diete.
Eşti vinovată de aceste greşeli obişnuite ale unei diete? Din fericire,se pot repara uşor.
1. Un mic dejun prea sărac
În timp ce mâncatul micului dejun este un obicei nutriţional sănătos,o balanţă greşită a substanţelor nutritive te poate predispune la mâncatul mai târziu sau cauzează o foame excesivă dimineaţa.
De ce se întâmplă acest lucru? Cerealele pentru micul dejun şi pâinea prăjită sunt opţiunile rapide,dar bogate în carbohidraţi. În mod ideal,avem nevoie să adaugăm proteine şi să folosim pâine neagră şi cereale pentru micul dejun pentru o senzaţie de saţietate susţinută pe tot parcursul dimineţii.
Soluţie:Adăugă un ou,fasole sau brânză alături de pâinea prăjită la masa de dimineaţă sau adăugă praf de proteine în lapte pentru a creşte conţinutul de proteine al micului dejun.
2. Prea puţine legume la masa de prânz
Salatele şi legumele conţin apă şi fibre,şi vă pot oferi senzaţia de saţietate.
De ce se întâmplă acest lucru? Sandwich-urile simple,sushi şi supele tind să fie slabe în proteine şi legume şi vă lasă senzaţia că nu aţi mâncat suficient.
Soluţie:întotdeauna să ai la pachet şi un morcov,o ţelină sau un ardei gras,pentru o gustare sau comandă o porţie de salată sau legume pentru prânz,să te asiguri că ai fibrele necesare zilnice.
3. Prea multă cafea
În cantităţi controlate,cafeaua are puţine efecte secundare şi poate avea chiar unele beneficii pentru sănătate,dar consumată la momentul nepotrivit,cu prea mult lapte şi zahăr,cafeaua poate adaugă kilocaloriile de care nu ai nevoie.
De ce se întâmplă acest lucru? Consumul de cafea cu colegii este o activitate plăcută la locul de muncă;o pauză de cafea ajută să te deconectezi şi pare a fi un obicei relativ inofensiv.
Cafeaua cu lapte băută prea des poate perturba semnalele naturale de foame şi senzaţia de saţietate a organismului şi duce la creşterea în greutate.
Soluţie:Scopul este să te limitezi doar la una sau două cafele pe baza de lapte pe zi,şi să încerci să le bei la mese. Rezumă-te la cafea neagră sau ceai verde simplu între mese.
4. Cină servită la o ora târzie
Acesta este un obicei comun al famililor să mănânce la 21 sau chiar la 22,insă corpul trebuie să aibă 10 până la 12 ore fără mâncare peste noapte,pentru reglarea greutăţii corporale şi controlul apetitului.
De ce se întâmplă asta? Un stil de viaţă haotic şi drumurile lungi sunt doar două dintre motivele pentru care ajungem acasă şi luăm mesele mult mai târziu decât am făcut-o acum 20 de ani.
Soluţie:Mănâncă mai mult la masa de prânz şi rezumă-te la supe şi salate,dacă îţi este foame după ora 20.
5. Mănânci prea rapid
Sunt demult apuse zilele în care o masă pe îndelete dura o oră sau mai mult în fiecare seară. Din păcate,consumul rapid pare să conducă la supra-consum pentru că este nevoie de timp pentru ca organismul să înregistreze senzaţia de saţietate.
De ce se întâmplă asta? Prea multe angajamente şi programul de lucru copleşitor duc la un timp mai scurt pentru a mânca.
Soluţie:Scopul este să-ţi petreci cel puţin 20 de minute bucurându-te de masă. Practică pusul jos al cuţitului şi furculitei după fiecare îmbucătura şi mestecă de 20 de ori. Studiile au arătat că poţi mânca până la 500 de calorii mai puţin pe masă,pur şi simplu prin încetinire.
Sfaturi alimentare
Ai ajuns acasă târziu şi ai nevoie de o masă rapidă şi uşoară? Din păcate,sunt multe opţiuni rapide,inclusiv produse congelate,tăiţei şi paste,dar nu sunt cele mai bune alegeri. În schimb,încearcă să te concentrezi pe legume şi proteine slabe pentru a menţine consumul mai mic pe durata noptii. Opţiunile sănătoase includ un grătar şi salată,cartofi umpluţi cu ton,omletă şi peste mărunţit cu legume congelate.