Patru metode de identificare a partenerilor utili pentru afacerea ta

Majoritatea firmelor funcționează într-un mod eficient doar dacă întrețin relații de afaceri cu parteneri utili, ce împărtășesc aceeași mentalitate și care sunt dispuși să realizeze în comun proiecte importante.

image

De foarte multe ori, identificarea unor astfel de parteneri este dificilă, având în vedere existența a zeci de mii de potențiali antreprenori cu care se poate intra în comun într-o afacere. Totuși, în business nimic nu trebuie lăsat la voia întâmplării și, din acest motiv, managerii care caută parteneri de afaceri utili trebuie să cunoască metode prin care pot intra în business alături de persoanele potrivite. 

Mediul online este plin de informații legate de lumea afacerilor, însă acestea sunt greu de selectat, de multe ori un efort în acest sens însemnând zile sau săptămâni pierdute pentru o analiză detaliată. Din fericire există un instrument pe care cei interesați îl pot utiliza, ce oferă informații ușor de identificat în funcție de criteriile urmărite. Un astfel de instrument este disponibil pe site-ul termene.ro, unde la dispoziția clienților interesați se află o listă detaliată cu toate companiile din România așezate în categorii după criterii geografice sau alte criterii care pot face selecția ușoară. 

Iată care sunt cele patru metode de identificare a partenerilor utili pentru afacerea ta!

image
 1. În mediul online există platforme dedicate, ce au ca obiect de activitate prezentarea unor informații detaliate despre firmele ce activează în România sau care au fost închise de curând. Prin accesarea aplicației se poate consulta o listă cu firmele în relație cu ANAF, putând astfel identifica ușor în ce situație financiară se află, dacă au sau nu datorii neplătite la stat și care sunt adevărații administratori ai companiei. Aceste elemente pot arăta nu doar sănătatea economică a firmei cu care se va intra în parteneriat, ci și seriozitatea și onestitatea administratorilor.
 1. Deși unii specialiști în economie nu recomandă parteneriate cu membrii de familie, în realitate numeroase afaceri solide au fost construite prin efortul susținut al persoanelor ce au relații de rudenie apropiate. Prin parteneriatul cu rudele se poate beneficia de informațiile pe care deja antreprenorii le au prin cunoașterea detaliată a vieții potențialilor parteneri de-a lungul anilor de relații familiale. Aceleași avantaje pot fi obținute în urma încheierii unor parteneriate cu vechi prieteni cunoscuți poate din copilărie, cu care sunt legate relații foarte strânse, ce depășesc cu siguranță pe cele încheiate în urma unor simple parteneriate de afacere.
 1. O bună metodă de a întâlni antreprenori compatibili, care să împărtășească aceeași viziune este participarea la asociații profesionale existente în România. Majoritatea industriilor și domeniilor de afaceri au o astfel de asociația organizată de ani buni, iar evenimentele fizice sau cele online pe care le desfășoară aceasta sunt mijloace ideale de a selecta acea afacere cu care se vor putea desfășura în viitor business-uri de succes.
 1. Înainte de încheierea unui parteneriat important este utilă trecerea printr-o perioadă de probă, care să permită obținerea unor informații mai detaliate în legătură cu potențialii parteneri de afaceri. Pentru a nu pune în pericol stabilitatea companiei această probă trebuie să fie făcută prin implicarea unor resurse financiare sau materiale limitate pentru ca un eventual insucces să nu dăuneze grav societății firmei tale.

În concluzie, parteneriatul în afaceri poate fi un instrument valoros pentru succesul economic, cu condiția unei informări inițiale aprofundate în legătură cu onestitatea și priceperea în afaceri a viitorilor parteneri.

Sursa foto: unsplash.comRecente

Relatie toxica Sursa imagine shutterstock 1340850398 jpg
om încăpățânat sursa  Shutterstock jpg
corpul uman sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 1081879181 jpg
TEST Ce vezi prima oara iti arata ce profesie ti se potriveste Sursa foto shutterstock 55338187 jpg
Astenie de primavara jpg
dezlegare la vin shutterstock 1347135425 jpg
Floarea preferata dezvaluie un secret al personalitatii tale Sursa foto Unsplash jpg
Semnificatia trandafirului jpg
oameni fericiti jpg
boala oaselor fragile jpg
victoriabank md@clickpentrufemei ro jpg
stres jpg
TEST Animalul pe care l alegi iti dezvaluie defectele Sursa foto jagranjosh com jpg
persoană care încearcă să se relaxeze la muncă imagine shutterstock 2198777181 jpg
Care sunt punctele tale forte Sursa imagine shutterstock 1619843515 jpg
Dumnezeu jpg
Barfa jpg
Respiratie ciclica jpg
Sfintii Trei Ierarhi Sursa foto Shutterstock jpg