Planta care tratează 20 de boli. Sigur şi tu o ai în casă!
Menta datează din perioada antică, existând chiar şi o legendă în spatele ei. În religia română, zeul Pluto se îndrăgostise de nimfa Menthe iar soţia acestui, Proserpine, geloasă din cale afară, a transformat-o pe nimfa în plantă de astăzi.
În Roma Antică, mentă era folosită în bucătărie în timp ce în Grecia plantă era folosită pentru întreţinere şi frumuseţe.
Astăzi, o folosim pentru a da savoare mâncării şi frumuseţe pielii, dar mai ales pentru diferite afecţiuni, că remediu natural.
Citeşte şi: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci miere înainte de culcare
Menta are în compoziţie mentol, un ulei volatil care acţionează că decongestionant - relaxează crampele musculare şi ameliorează durerile abdominale, dar şi flavonoide cu rol antioxidant. Din punctul asta de vedere, menta face minuni când te-a prins răceală, ai căile nazale înfundate şi vrei să îţi întăreşti sistemul imunitar.
Poţi folosi mentă cu succes şi în unguentele pentru tratarea pielii arse dar şi în ameliorarea următoarelor boli: anee, artrită, sinuzita, tuşe, gripă, vărsături, lipsa de energie, oboseală, flatulenţă, picioare obosite, indigestie, sindromul intestinului iritabil, greţuri, migrene, dureri de gât, înţepături, muşcături, mirosuri corporale, dureri de cap, răceală.