Poftele te împiedică să ţii o dietă? Scapă de ele!

1 67623 original jpg jpeg

Dacă poftele pe care nu le poţi ţine sub control te împiedică să ţii o dietă, află ce poţi face pentru a scăpa de ele. În cazul în care ai o slăbiciune pentru zahăr, carbohidraţi sau sare, următoarele strategii te vor ajuta să uiţi de apetitul hiperactiv pentru totdeauna.

Scapă de pofta de zahăr

Cel mai bun mod de a combate o pofta de zahăreste acela de a menţine stabil nivelul de zahăr din sânge. Consumă la fiecare trei ore proteine sau carbohidraţi cu indice glicemic scăzut şi grăsimi sănătoase. Această rutină va stabiliza nivelul de glucoză din sânge pe tot parcursul zilei.

Dacă ai poftă de suc acidulat,dulce,bea apă minerală aromatizată. Poţi căuta să cumperi de la magazin sau îţi prepari singură din apă minerală şi fructe proaspete.

Uită de pofta de carbohidraţi

Când vine vorba de carbohidrati,fereşte-te să mănânci pe fond nervos! Când eşti plictisită,nervoasă,stresată,tinzi să mănânci alimente bogate în carbohidraţi-care te fac să te simţi mult mai bine. În loc de asta poţi încerca să consumi chiperi foarte iuţi,capsaicina din ardeiul iute făcându-te să te simţi mult mai bine instantaneu.

Combate pofta de sare

Sarea poate juca feste  papilelor gustative,ridică tensiunea arterială,şi,în general,declanşează pofta pentru alimente nesănătoase,bogate în sodiu. Dacă ai poftă de snacks-uri sărate toată ziua este un semn că corpul tău eliberează un hormon numit gherlin. Trebuie să ştii că la farmacie există suplimente care opresc producţia de gherlin şi stopează pofta de sare.

De asemenea,în loc să foloseşti sarea în exces pentru a da gust mâncării,apelează cu încredere la condimente şi la ierburi,ca o alternativă mai sănătoasă.  Fă-ţi provizii în dulap cu:piper negru,busuioc,coriandru,tarhon,curry,ghimbir,oregano,rozmarin, boia de ardei,salvie şi curcuma. Aceste arome nu ucid doar pofta de sărat,ci conţin şi antioxidanţi suplimentari.

Ce să faci pentru a scăpa de pofta de cronţănele

Dacă ai poftă de chipsuri sau de biscuiţi,încearcă să le înlocuieşti cu fructe sau cu legume proaspete. Merele,morcovii şi ţelina te vor ajuta să scapi de poftă,fără să adaugi calorii dietei tale.Recente

Relatie toxica  Sursa imagine shutterstock 1340850398 jpg
om încăpățânat  sursa   Shutterstock jpg
corpul uman  sursa   Shutterstock jpg
shutterstock 1081879181 jpg
TEST  Ce vezi prima oara iti arata ce profesie ti se potriveste  Sursa foto shutterstock 55338187 jpg
Astenie de primavara jpg
dezlegare la vin shutterstock 1347135425 jpg
Floarea preferata dezvaluie un secret al personalitatii tale  Sursa foto Unsplash jpg
Semnificatia trandafirului jpg
oameni fericiti jpg
boala oaselor fragile jpg
victoriabank md@clickpentrufemei ro jpg
stres jpg
TEST Animalul pe care l alegi iti dezvaluie defectele  Sursa foto jagranjosh com jpg
Trei metode de identificare a partenerilor utili pentru afacerea ta min jpg
persoană care încearcă să se relaxeze la muncă imagine shutterstock 2198777181 jpg
Care sunt punctele tale forte  Sursa imagine shutterstock 1619843515 jpg
Dumnezeu jpg
Barfa jpg
Respiratie ciclica jpg