Sfaturi în carieră de la femei de succes

1 78111 original jpg jpeg

Beyonce spunea într-un interviu că mare parte din succesul ei nu se datorează norocului, nici măcar talentului, ci muncii şi perseverenţei depuse în îndeplinirea visului de a fi artistă. Şi nu este singura care mărturiseşte că drumul spre succes a fost presărat cu piedici şi ambiţie, deopotrivă. Iată confesiunile altor femei de succes, de la care ai ce învăţa:

Sheryl Sandberg, locul 10 în topul Forbes al celor mai puternice femei din lume

Nu este foarte cunoscută în media, dar e cu siguranţă o profesionistă în domeniul ei. Sheryl este şef departament de operaţiuni la Facebook şi a mărturisit că, deşi se află într-un punct foarte bun al carierei, a avut momente în care a izbucnit în plâns la locul de muncă şi că, înainte de toate, succesul unui produs pleacă de la oamenii care lucrează la el, de aceea slăbiciunile şi temerile nu trebuie reprimate.

Ellen Alemany, CEO al unei bănci americane

“Am învăţat că e foarte important să găseşti mereu timp pentru relaxare. Indiferent cât de ocupată ai fi, trebuie să îţi faci timp pentru tine fiindcă, mai presus de orice şi oricine, tu eşti cea mai importantă persoană din viaţa ta.”

Cindy Barshop, fondatoarea unui complex spa

„Orice ai face şi oriunde te-ai afla, trebuie să te străduieşti să fii cea mai bună variantă a ta. Motivaţia interioară, acceptarea schimbării, asumarea unor riscuri sunt date esenţiale în construirea succesului şi, mai ales, în îndeplinirea unui vis profesional.”

Lisa Bloom, avocată de succes, autoare de besteller

„Cel mai bun sfat pe care îl pot da, poate fi comprimat într-un singur cuvânt: citiţi. Evitaţi să vă încadraţi în procentul celor 80% dintre oameni care nu citesc. Lectura este un fel de fitness mental. Cărţile reuşesc să ne ducă mintea în lumea ideilor, iar la un moment dat trupul va urma mintea.”

Sursa foto: qz.com