Surse inedite de potasiu pentru scăderea tensiunii

Alimentele bogate în potasiu sunt recomandate tuturor celor care au probleme cu inima, fie că au fost diagnosticaţi deja cu o afecţiune cardiovasculară, fie că vor să prevină un atac de cord sau hipertensiunea.
Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii,avem nevoie de 3,5 g de potasiu pe zi pentru a menţine echilibrul de fluide şi electroliţi din organism,pentru normalizarea tensiunii arteriale. Din cauza lipsei lui te poţi confrunta cu iritabilitate,oboseală,boli de inimă.
Este adevărat că bananele oferă un aport crescut de potasiu,de 400 mg,dar nu sunt singurele alimente cunoscute ca surse bune de procurare a acestui mineral.
Cartofii dulci
Spre deosebire de cartofiipe care-i foloseşti în mod obişnuit,cei dulci sunt benefici şi diabeticilor,ajutând la reglarea nivelului de glucoză din sânge. Pe lângă acest atu,află că un cartof dulce copt în coajă îţi aduce 542 mg de potasiu.
Fasolea boabe
Indiferent de modul în care o prepari,fie că o pui în supe,fie în salate ori mâncăruri,fasolea boabe este un ingredient care îţi conferă aproximativ 500 mg de potasiu la sputa de grame.
Avocadoul
Dacă te numeri printre cei cărora le place acest fruct poţi fi sigură că îţi vei acoperi cu uşurinţă necesarul zilnic de potasiu. 100 de grame de potasiu îţi aduce aproximativ 480 mg de potasiu,precum şi fibre,alături de grăsimi „bune”,polisaturate şi monosaturate.
Somonul
Cunoscut ca sursă bună de Omega-3,somonul îţi asigură şi o parte importantă a necesarului zilnic de potasiu şi de proteine. 100 de grame de somon îţi oferă 628 mg de potasiu,2,58 g de acizi graşi Omega-3,25 g de proteine. Cea mai bună variantă de a-l consuma este să-l presari cu ierburi şi să-l pui la cuptor sau pe grătar. Alătură-i o garnitură de orez sau o salată de legume pentru a avea parte de o masă cu adevărat plină de vitamine şi minerale.
Spanacul
Şi spanacul conţine mai mult potasiu decât banana,mai precis 49 mg la suta de grame. Pe lângă potasiu,îţi mai procuri din spanacşi fibre,fier,vitamine (A. C,B9,K). Dacă vrei să-l adaugi în mâncăruri,opăreşte-l numai două minute în puţină apă clocotită,pentru a nu-şi pierde valoarea nutritivă şi pentru a evita creşterea concentraţiei lor de oxalaţi,substanţe toxice mai ales pentru copii.