Te gândeşti să ţii o dietă? Iată de ce trebuie să ţii cont

1 68063 original jpg jpeg

Mereu ne gândim să începem să ţinem o dietă pentru a scăpa de kilogramele nedorite. Dar de fiecare dată uităm să ţinem cont de nişte aspecte esenţiale, pentru a nu avea probleme de sănătate atunci când ajungem la sfârşitul curei de slăbire.

Acum avem o varietate de alimente care ne oferă doza necesară de vitamine. În principal,vitamina A şi D,care sunt esenţiale atunci când vrem să slăbim,luate sub orice formă. Fără aceste vitamine,o să apară mai multe probleme de sănătate,care se pot agrava în timp. Apar deficienţele,dar pentru a le preveni,trebuie să beneficiem de cele două vitamine pe care le-am amintit mai sus,pentru a ne bucura de valoarea lor nutritivă,şi astfel,să ne menţinem sănătoase.

Vitamina D

Această vitamină este esenţială. Este folosită în scopuri multiple în organism,fiind sursa primară a fericirii tuturor. De fapt,noi cerem aproximativ 20 de minute de soare pe zi,în scopul de a obţine cantitatea necesară de vitamina D. În plus,aceasta este cea care ne menţine oasele puternice.Există două tipuri de vitamina D care sunt esenţiale. Vitamina D 3 care este cantitatea de vitamina D obţinută de la soare,cunoscută sub numele de colecalciferol. Funcţia ei principală este să menţină echilibrul calciului,şi în plus,echilibrează activitatea glandei tiroide,a pancreasului şi a ovarelor. Cea de a doua,vitamina D 2 care se obţine din mucegai şi drojdie. Este important să ştim că vitamina D 3 se formează şi în piele sub acţiunea razelor ultraviolete.Principalele surse din care putem lua vitamina D sunt laptele,produsele lactate,ouăle,ficatul.

Vitamina A

Această vitamină este la fel de importantă ca şi vitamina D. Este folosită pentru a ajuta la funcţionarea tuturor organelor,cum sunt inima,pielea şi plămânii. În plus,este necesară pentru sănătatea ochilor,a oaselor,dar şi a sistemului imunitar. Toate acestea se obţin din două surse.

Prima sursă care provine de la produse animalice care conţin vitamina A realizat sub formă a ceea ce este cunoscut sub numele de retinol. A doua sursă este cea de la plante care conţin provitamina A,carotenoide pe care organismul le foloseşte pentru a le converti în retinol.

Cu toate acestea,cel mai important este caroteinodul beta-caroten,care este capabil de a oferi culoarea portocalie legumelor,cum sunt morcovii sau ardeiul gras galben. Putem lua vitamina A din

cum sunt ouăle,cartofii dulci,varza sau ficatul de vită.