TOP 5 alimente de vară care te ajută să slăbeşti

1 72510 original jpg jpeg

Pentru menţinerea unei siluete fine şi pentru o stare bună a sănătăţii, îţi recomandăm să consumi cât mai multe alimente de sezon. Care sunt cele mai indicate? Noi îţi spunem pe care nu trebuie să le excluzi din dieta ta!

 Castravetele 

Conţine doar 10 calorii/100 de grame şi 96% apă,fiind foarte bun pentru hidratare. În plus,conţine fibre,foarte utile pentru îmbunătăţirea tranzitului intestinal.

Pepenele galben

Are doar 48 de calorii/100 de grame,este diuretic,dar şi bogat în fibre,fiind un laxativ natural foarte eficace. Conţine mult caroten (antioxidant). Bogat în apă,hidratează şi împrospătează organismul.

Carnea de vită

Conţine 175 de calorii/ 100 de grame,este bogată în proteine şi are puţine calorii. De asemenea,carnea de vită abundă în fosfor,un oligoelement care permite repartizarea în tot corpul a energiei livrate de alimente. A se evita însă creierul de vită,care conţine extrem de mult colesterol,precum şi carnea preparată cu sos.

Piersicile

Au 40 de calorii/ 100 de grame şi sunt hidratante,întrucât conţin 87% apă. În plus,piersicile conţin antioxidantul provitamina A şi foarte multe fibre,utile pentru digestie.

Dovleceii

Nu au mai mult de 15 calorii/ 100 de grame,sunt bogaţi în minerale şi oligoelemente,magneziu şi calciu. Conţinutul mare de fibre ajută digestia. A se evita însă combinarea lor cu smântână (abundă în calorii şi se digeră greu).