Trucuri care scad pofta de mâncare

1 69153 original jpg jpeg

Ca să slăbeşti, în primul rând trebuie să îţi controlezi apetitul pentru mâncare. Cel mai indicat ar fi să îţi consulţi medicul nutriţionist, înainte să urmezi paşii pentru scăderea poftei de mâncare, deoarece pot avea loc la nivelul organismului tău dereglări hormonale şi pe sistem nervos.

Pasul 1

Mănâncă alimente bogate în fibre. Astfel senzaţia de saţietate îşi va face simţită prezenţa mult mai repede.

Citeşte şi:

Alimente care-ţi taie pofta de mâncare

Fructul care-ţi taie pofta de mâncare

Pasul 2

Consumă alimente cu un volum mare şi densitate calorică scăzută. În această categorie se găsesc supele. Acestea îţi vor da senzaţia de saţietate şi pofta de mâncare va scădea.

Pasul 3

Încearcă să nu îţi condimentezi foarte tare mâncărurile,fiindcă mâncarea condimentată creşte pofta de mâncare. Aromele te îmbie să mănânci mai mult şi tu vrei să obţii exact opusul.

Pasul 4

Mănâncă încet. Când mănânci încet,senzaţia de saţietate va apărea mai repede,iar pofta de mâncare va scade. În ajutorul tău vin beţişoarele folosite de chinezi. Încearcă să mănânci cât mai multe alimente cu aceste beţişoare,întrucât procesul va fi mai lent.

Pasul 5

Mănâncă puţin şi des decât mult şi rar. Nu sta foarte mult timp fără să mănânci ceva,fiindcă atunci când vei mânca din nou,pofta de mâncare va fi mai mare.

Pasul 6

Hidratează-te corect. Bea cel puţin 2 litri de apă pe zi. Bea apă înainte şi în timpul mesei,pentru o senzaţie de saţietate mai rapidă.

Pasul 7

Nu ţine mâncarea la vedere. Pune-o în frigider sau dulap,pentru a nu fi în vizorul tău şi pentru a nu-ţi crea poftă de mâncare.