Trucuri pentru a scăpa de kilogramele încăpăţânate

1 70359 original jpg jpeg

Ai reuşit să dai jos mare parte din kilogramele care te deranjau, dar acum ai rămas cu ceva colăcei care par a fi lipiţi de corpul tău ca guma de mestecat de pantof? Poate că undeva greşeşti. Citeşte în continuare pentru a vedea cum poţi slăbi până la greutatea visată.

Iată cum îţi poţi transforma corpulîntr-o maşină de ardere a grăsimii.

Ia o pauză

Dacă ai ţinut o dietăseveră pentru a scădea drastic în greutate,este aproape sigur că organismul tău a intrat în modulul de “foame”,împiedicându-te astfel să slăbeşti mai mult decât ai făcut-o deja. Soluţia? Există unele dovezi care arată că alternarea săptămânilor în care mănânci mai puţin decât ai nevoie pentru a-ţi menţine greutatea (restricţie de energie),cu săptămânile în care nu mai ţii nicio dietă (echilibrul energetic) poate ajuta. Corpul lucrează din greu pentru a găsi modalităţi de a încetini pierdere în greutate atunci când eşti într-o continuă dietă.

Micşorează porţiile de mâncare

Dieteticianul Melanie McGrice spune că tendinţa de a consuma porţii mari de mâncare din anumite grupe de alimente,cum ar fi carnea,pâinea şi cerealele,dar insuficient din altele,cum ar fi legumele,creează un dezechilibru în organism.

Micşorează porţiile alimentelor din prima categorie şi măreşte-le pe cele din a doua categorie (aceea a legumelor şi a fructelor),care au puţine kJ,dar sunt bogate în substanţe nutritive şi fibre. 

 McGrice recomandă consumul de mese mici la fiecare patru-cinci ore.

Cosumă lapte zilnic

Cercetările arată că atunci când oamenii pierd în greutate cu o dietă săracă în KJ,care include alimente sărace în grăsimi,cum ar fi laptele degresat,scapă mai repede de grăsime şi ajută la menţinerea metabolismului rapid pe termen lung.

Acest lucru se datorează faptului că lactatele degresate sunt bogate în proteine,care ajută la promovarea masei musculare adecvate. Acestea sunt,de asemenea,bune la satisfacerea senzaţiei de foame,deoarece au un indice glicemic scăzut. Laptele şi iaurtul conţin cel mai mic număr de calorii şi sunt cele mai hrănitoare.

Stai în picioare

Statul în picioare timp de o oră arde cu 400 calorii mai mult decât atunci când stai pe scaun,potrivit unui studiu de la Universitatea de Stat din Iowa.