Vrei să slăbeşti pe timp de vară? Consumă neapărat aceste alimente!
Temperaturile ridicate de afară ne îndeamnă pe mulţi să mâncăm mai puţine alimente grase şi să ne îndreptăm atenţia către cele hidratante şi răcoritoare.
Dacă vrei să îţi remodelezi silueta,vara este momentul ideal pentru că ai la dispoziţie o gamă largă de ingrediente care combat rapid depozitele de grăsimi.
Fructul ideal pentru slăbit este pepenele,pentru că este bogat în minerale (betacaroten,magneziu,fosfor,calciu,fier,cupru şi zinc). În plus,accelerează tranzitul intestinal,evitând astfel stocarea alimentelor şi luarea în greutate. Şi conţinutul mare de fibre ajută la reducerea numărului de calorii consumate,deoarece prelungeşte senzaţia de saţietate. 100 g de pepene conţin doar 38 Kcal.
Ceaiuleste şi el indicat vara. Prima sa calitate este că nu aduce nicio calorie (0 Kcal/100 g),iar celălalt avantaj se datorează polifenolilor pe care îi conţine,întrucât acest tip de antioxidanţi ajută la arderea lipidelor. În plus,proprietăţile sale diuretice facilitează eliminarea toxinelor.
Puternic antioxidant,lămâiaeste un important aliat pentru sănătate şi siluetă. Foarte bogată în vitamina C,lămâia ajută organismul să digere mai bine alimentele,activând secreţia bilei. Acidul citric din lămâi contribuie la înlăturarea depozitelor de grăsimi şi proteine din stomac,iar valoarea sa calorică este de 33 Kcal/100 g.
Şi ananasuleste cunoscut ca unul dintre cele mai bune fructe pentru slăbire. El conţine bromelină,o enzimă digestivă care arde grăsimile din corp. Aceasta favorizează eliminarea lipidelor,ducând la eliminarea celulitei. Conţinutul său caloric este de 33 Kcal/100 g.
Ridichile negre,foarte bogate în proteine vegetale şi iod,combat pofta de mâncare. În plus,ele stimulează buna funcţionare a glandei tiroide şi au efect detoxifiant. Puterea lor calorică,foarte scăzută,este de 17,8 Kcal/100 g.
Morcoviiau un conţinut ridicat de carotenoide (vitamina A),betacaroten şi alfacaroten. O porţie de 100 g de morcovi asigură mai mult de jumătate din nevoia zilnică de vitamina A a unui adult. În plus,conţin şi vitaminele B şi K,având şi o cantitate semnificativă de potasiu,calciu,magneziu şi fier. Aportul lor caloric este de 36 Kcal/100 g.
Roşiile cherrysunt bogate în magneziu,calciu şi vitaminele C şi B9. Calităţile lor diuretice asigură eliminarea toxinelor din corp,evitând astfel depozitarea lor sub formă de grăsimi. Puterea lor calorică este de 29 Kcal/100 g.
Castraveţii,alcătuiţi în proporţie de 97% apă,sunt cel mai bun diuretic. Ei accelerează tranzitul şi favorizează pierderea în greutate. Sunt bogaţi în vitamina K şi au un conţinut caloric foarte scăzut,de doar 12 Kcal/100 g.