Cât e bine să slăbeşti pe lună? Specialiştii îţi răspund

Cât e bine să slăbeşti pe lună Specialiştii îţi răspund jpeg

Pierderea în greutate este o problemă despre care se vorbeşte zilnic, în societatea de azi. Oamenii vor să fie supli, dar fără efort. Unii recurg la diete drastice care le afectează organismul, doar pentru a slăbi rapid. Dar cât e bine să slăbeşti pe lună? Specialiştii îţi răspund.

Conform specialiştilor, un om poate slăbi, în mod natural, 4 kg pe lună. Orice dietă care îţi promite un număr mai mare de kg îţi va da organismul peste cap. Da, vei slăbi mai mult şi mai repede, dar pe termen lung îţi vei da peste cap organismul.

Cât e bine să slăbeşti pe lună?

Slăbirea rapidă şi multă trebuie controlată de medic.  Mobilizarile mari şi rapide de grăsime pun sănătatea în pericol. Teoria spune ca sanatos ar fi să slăbim 2-4 kg/luna. Acest lucru depinde de greutatea de la care pornim, de varsta, de sex, de activitatea fizica.

“Se poate sa nu se metabolizeze in ficat, metabolizindu-se in ficat inseamna ca foloseste si atunci da energie, baga in colesterol si foloseste la digestie sau pur si simplu se elimina. Se poate intampla sa circule liber in sange si sa provoace accidente vasculare.

Nu vom mai avea avea suficiente enzime, pentru ca sunt blocate in organ, nu se mai secreta si atunci avem probleme digestive”, sustine doctor Cristina Balanescu, nutritionist, pentru stirileprotv.ro.

Cum slăbeşti corect

Slabirea controlată e soluţia pentru oricine, pe termen lung. Asta înseamnă 3 mese principale şi 2 gustari pe zi. Nu veţi face foamea. Înfometarea în mod constant duce la pierderea masei musculare şi favorizarea grăsimii.

“Intr-o alimentatie normala nu trebuie sa ne infometam - e adevarat, nici sa stam la masa pana ne suprasaturam. Mancand mese mici si dese ne asiguram un aport atat de nutrenti, cat si de energie”, susţine Maria Spiridon, nutritionist.

Citeşte şi: Dieta metabolică te slăbeşte 20 kg în 13 zile. Meniul pe zile e aici

Alimente cu conţinut caloric ridicat

- o felie de pizza cu pepperoni - 230 calorii - un pahar de vin alb, sec - 160 calorii - un pahar de cola - 150 calorii - un hamburger de aproximativ 100 g cu branza - 500 calorii - o briosa cu banana, mare - 580 calorii.

Citeşte şi: Dieta de 13 zile. Slăbeşti 10 kg în două săptămâni

Sursa: ziare.com