Ce este bârfa și cum ne poate ajuta să fim mai sănătoși. Descoperă partea pozitivă!

Poate că bârfele au o conotație negativă, însă cercetătorii spun că persoanele care bârfesc se simt mai bine și pot fi mai sănătoase decât cele care nu o fac. Care este răspunsul la întrebarea ce este bârfa? 

image

Blamată de mulți, bârfa sau „vorbitul pe la spate‟ este o formă de socializare pe care oamenii o practică. Cercetătorii au ajuns la concluzia că bârfa poate să aducă și beneficii la nivel psihologic. 

În cadrul unui studiu, care a fost publicat în anul 2021, în revista „Current Biology‟, specialiștii au conceput un joc în cadrul căruia mai mulți participanți au lucrat împreună pentru a-și atinge un obiectiv, fără să vadă cum acționează adversarii. Acest joc i-a forțat să își dea cu părerea despre ce se întâmplă în cadrul echipei adverse, la fel ca în mediul social. 

Citește și: Îți place să bârfești? Iată ce arată acest obicei despre tine! 

La finalul jocului, s-a aflat că participanții care au vorbit între ei despre cealaltă echipă au reușit să se conecteze mai ușor: „(Bârfa) implică încredere și facilitateză formarea unei legături sociale. Bârfa poate fi privită ca pe un schimb de informații care formează relații‟, a spus unul dintre autorii studiului, potrivit „Best Life‟. 

Ce este bârfa și ce alte beneficii aduce?

Această formă de socializare ne-ar putea aduce mai multe beneficii, însă doar dacă nu este făcută cu rea intenție, punctează specialiștii. Psihologii spun că bârfele ne ajută să ne îmbunătățim starea de spirit și implicit pe cea mintală, dar și să ne exersăm empatia: 

„Bârfele ne pot face să simțim că avem un statut social ridicat, deoarece deținem informații valoroase pe care și alții le caută‟, a punctat un psiholog. „Nu te mai simți izolat, îți îmbunătățești starea de spirit și pe cea mintală‟, spune medicul Faisal Tai. „Bârfa ne oferă ocazia să ne exersăm empatia, deoarece încercăm să înțelegem cum acționează alții în diferite situații, menționează un alt specialist. 

Vezi și: Ce să faci când ești bârfit. 4 sfaturi ca să reacționezi cu stil 

Așadar, nu îți mai blama prietenele dacă îi vorbesc alții pe la spate! Mai bine le-ai urma exemplul, deoarece acest obicei ți-ar putea fi de folos. Totul depinde de maniera în care o faci! 

Sursă foto: Shutterstock  Recente

Relatie toxica Sursa imagine shutterstock 1340850398 jpg
om încăpățânat sursa  Shutterstock jpg
corpul uman sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 1081879181 jpg
TEST Ce vezi prima oara iti arata ce profesie ti se potriveste Sursa foto shutterstock 55338187 jpg
Astenie de primavara jpg
dezlegare la vin shutterstock 1347135425 jpg
Floarea preferata dezvaluie un secret al personalitatii tale Sursa foto Unsplash jpg
Semnificatia trandafirului jpg
oameni fericiti jpg
boala oaselor fragile jpg
victoriabank md@clickpentrufemei ro jpg
stres jpg
TEST Animalul pe care l alegi iti dezvaluie defectele Sursa foto jagranjosh com jpg
Trei metode de identificare a partenerilor utili pentru afacerea ta min jpg
persoană care încearcă să se relaxeze la muncă imagine shutterstock 2198777181 jpg
Care sunt punctele tale forte Sursa imagine shutterstock 1619843515 jpg
Dumnezeu jpg
Respiratie ciclica jpg
Sfintii Trei Ierarhi Sursa foto Shutterstock jpg