Așa recunoști din prima un narcisist! Ce trăsătură îl dă de gol

Conviețuirea alături de un narcisist îți poate afecta negativ viața. De aceea, este bine să înțelegi care sunt acele trăsături de caracter care îl definesc. Potrivit specialiștilor, există o anumită caracteristică care îl poate da de gol încă de la prima întâlnire! 

image

Să ai în apropierea ta un narcisist, fie că vorbim de un coleg de muncă, de iubit / iubită sau de un membru al familiei, îți poate afecta mai multe aspecte din viața ta - de la degradarea stării emoționale, până la incapacitatea de a te concentra la job sau la alte activități.

Trebuie să știi că, în general, o persoană narcisistă își supraevaluează constant abilitățile, are nevoie în permanență de admirație, își exagerează realizările și este lipsită de empatie. Mai mult decât atât, un narcisist nu se implică în totalitate într-o relație, fie romantică sau de prietenie și are un comportament manipulativ.

Citește și: Cel mai narcisist semn zodiacal. Este mândru și face orice pentru a avea succes

La începutul relației, poate fi dificil să recunoști o astfel de persoană. Asta pentru că, în primele zile, un narcisist este diplomat, afectuos și te va face să te simți o persoană specială. Însă, potrivit „Your Tango‟, există un indiciu care l-ar putea da de gol. Care este acea trăsătură a narcisismului pe care majoritatea oamenilor o trec cu vederea? 

Așa recunoști un narcisist din prima 

Vezi și: TEST Privește imaginea și află dacă ai trăsături de narcisist

Ei bine, se pare că oamenii narcisiști tind să vorbească foarte mult și să asculte foarte puțin. Narcisiștii consideră că lucrurile pe care le cred sunt cele corecte, așa că nu vor depune efort pentru a te asculta. De regulă, narcisiștii neagă, resping și nu apreciază ceea ce spun alții. Aud cuvintele, dar blochează sensul lor și mesajele pe care le primesc. Un narcisist tinde să folosească des conjucția „dar‟ și să se exprime pe ton iritat. 

Ce să faci dacă ai un prieten / partener narcisist? 

Este dificil să interacționezi zilnic cu o persoană narcisistă, care nu își dorește să te asculte, însă există câteva lucruri pe care le poți lua în calcul pentru a te face auzit. 

  1. Nu lua personal ceea ce îți spune. Ține cont că persoana din fața ta își va dori constant să fie mai presus decât tine;
  2. Repetă ce ai spus. În acest mod, îl vei face să te audă;
  3. Nu fi agresiv și nu te lăsa intimidat. Fii încrezător în ceea ce spui și îi vei atrage atenția! 

Sursă foto: Shutterstock