Cum s-a schimbat în timp percepția despre „bărbatul perfect‟

Obținerea unui corp perfect este o preocupare pe care o au atât femeile, cât și bărbații. Deși mulți nu recunosc acest lucru, reprezentanții sexului masculin și-au dorit dintotdeauna să arate la fel ca modelele din societate. Iată cum s-a schimbat, de-a lungul timpului, percepția despre cum „trebuie‟ să arate bărbatul ideal! 

image

Modelul trupului perfect s-a schimbat de la o perioadă la alta. În anii 1870, erau la modă bărbații cu burtă. Acesta era un semn că aveau bani și își puteau permite să consume alimentele pe care și le doresc, un lux la acea vreme. 

Citește și: STUDIU Trăsătura pe care o au în comun cei mai mulți bărbați singuri 

Evident, de atunci, multe s-au schimbat, iar corpul perfect a trecut prin multe schimbări. Pentru a afla care este, imaginea bărbatului perfect, cercetătorii de la Universitatea Bradley, din Illinois, au realizat mai multe studii de caz.

Ei au remarcat că la începutul anilor 1990 era „la modă‟ să fii cât mai slab. Pe atunci, mulți bărbați țineau dietă ca să arate la fel ca actorii de la televizor. 

Jason Momoa și Dwayne Johnson, repere importante  

Premiera „Game of Thrones‟ a reprezentat momentul în care percepțiile s-au schimbat, iar bărbații au avut un nou model la care să aspire. Se spune că personajul Khal Drogo, jucat de Jason Momoa, era considerat bărbatul ideal. Drogo reprezenta tiparul bărbatului musculos, cu un corp mare și voluminos. Poate de aceea, numărul bărbaților din sala de sport a crescut, la fel și popularitatea lui Dwayne Johnson, „The Rock‟. 

image

(Jason Momoa și Dwayne Johnson, „The Rock‟) 

Doi ani mai târziu, în 2015, a apărut un nou model. Se aprecia bărbatul cizelat, care aspiră la viața de familie, cel care face sport, însă nu exagerează și nu are pătrățele pe abdomen. 

În 2017, imaginea trupului perfect s-a modificat din nou. În reviste, la televizor și pe rețelele de socializare, au apărut noi modele. Pe atunci, bărbații erau învățați să își iubească trupurile așa cum erau, fără intervenții, însă lucrurile nu au durat mult. În 2019, dietele dedicate bărbaților au revenit la modă, iar mersul la sala de fitness o necesitate.

Dacă pe atunci bărbații cu chelie erau considerați foarte atractivi, acum reprezentanții sexului masculin sunt în stare să cheltuiască sume mari de bani pentru implanturile de păr. De asemenea, conform „ABC News‟, 10% dintre bărbații cu chelie cheltuiesc o mare parte din salariu pentru produse dedicate creșterii părului. 

Cercetătorii sunt de părere că bărbatul din prezent își dorește să aibă mușchi puternici, însă un corp mai mic. Această percepție este puternic influențată de imaginea vedetelor de la televizor și din social media. 

Sursă foto: Shutterstock, Pinterest 



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg