Inventatorul emoticonului își regretă creația! Ce alți inventatori au remușcări

În lume, au existat câțiva inventatori care, pe lângă creativitate, au mai avut în comun un singur lucru - și-au regretat operele. Iată cine sunt ei și află de ce le-a părut rău pentru ce au inventat! 

image

În această lume, au existat inventatori care au schimbat viețile multora dintre noi și de care merită să ne amintim. Însă unii dintre aceștia nu au fost tocmai mândri de ideile lor și au regretat până în ultima clipă propriile creații. 

Citește și: Istoria invențiilor: Pentru cine s-au inventat ușile automate și care a fost primul produs cu cod de bare? 

Inventatorul reclamei Pop-up

În general, pop-urile sunt noi ferestre de browser care afișează reclame, menite să atragă traficul web sau să capteze adrese de e-mail. Cel care le-a inventat a fost nimeni altul decât Ethan Zuckerman, un blogger american, care și-a regretat ulterior creația: „Am ajuns să creez unul dintre cele mai urât instrumente ale anunțului de publicitate. Îmi pare rău! Intențiile mele au fost bune‟, a spus el. 

Ziua Mamei, o dată regretată 

Anna Jarvis este cea căreia i-a venit ideea ca o zi din an să fie dedicată tuturor mamelor. Ulterior, a dezamăgit-o atât de mult comercializarea acestei zile speciale, încât a ajuns să o urască. Ea spunea că Ziua Mamei a fost interpretată greșit, mai mult ca pe o oportunitate de a oferi cadouri. 

Capsulele de cafea, invenții dăunătoare? 

John Sylvan este cel care a inventat celebrele capsule pentru espressor și le-a făcut iubitorilor de cafea viața mai ușoară. Ceea ce l-a dezamăgit a fost faptul că majoritatea capsulelor de pe piață nu sunt reciclabile sau biodegradabile: „Uneori, mă simt prost pentru că le-am inventat!‟, spunea el.  

Vezi și: Descoperiri ciudate, care au fost premiate. Printre ele, sutienul folosit pe post de muscă și diamantele din tequila

Emoticoanele, inventate dintr-o glumă

Folosirea emoticoanelor este indispensabilă în mediul online. Până la urmă, de ce să folosim cuvinte când putem utiliza imagini simpatice!? Cu toate acestea, Scott Fehlman, profesorul de informatică care le-a inventat, regretă ce a făcut. 

El a trimis un e-mail care conținea prima „față zâmbitoare‟ din istorie pentru a sublinia diferența dintre un e-mail amuzant și unul serios. Imediat după această întâmplare, s-au creat și alte emoticoane, după modelul său, însă Scott Fehlman a mărturisit că noile emoticoane i se par extrem de urâte.

Sursă foto: Shutterstock