10 superalimente benefice organismului

1 61746 original jpg jpeg

Din punct de vedere calendaristic primăvara s-a instalat deja, însă înainte de a ne bucura pe deplin de soare, verdeaţă şi temperaturi mai ridicate nu trebuie să uităm că întâmpinarea noului sezon reprezintă şi o etapă destul de sensibilă pentru organismul uman. Iata 10 superalimente benefice organismului care te vor ajuta sa ti-l regenerezi si sa ti-l tonifici.

Acum este cel mai prielnic moment pentru introducerea unor alimente bogate în antioxidaţi şi vitamine în dieta noastră zilnică,care au rolul de a ţine la distanţă bolile primăvăratice.Iată doar câteva dintre superalimentele cu proprietăţi fantastice de regenerare şi întărire a organismului: 

1.       Aalimente benefice organismului- Fructele goji,supranumite şi “elixirul tinereţii”

sunt unul dintre cei mai puternici aliaţi ai sistemului imunitar datorită polizaharidelor şi a cantităţii mari de antioxidanţi pe care îi conţin. De asemenea,fructele goji uscate au un conţinut bogat în vitamina A şi C,fibre,calciu,betacaroten antioxidant şi alte substanţe fitochimice antioxidante,fiind cunoscute şi datorită proprietăţilor energizante şi antiinflamatoare de excepţie,pentru încetinirea procesul de îmbătrânire şi a efectului favorabil pe care îl au asupra pielii,părului şi a ochilor.

Pentru a beneficia de efectele miraculoase ale acestui superaliment este recomantat consumul a cel puţin 25 de grame de fructe uscate pe zi,cel mai bun moment de ingerare a acestora fiind dimineaţa,înainte cu jumătate de oră de micul dejun.

2.   

sunt unele dintre cele mai longevive ciuperci din lume. Graţie substanţelor benefice pe care le conţin – peste 40% din aminoacizii esenţiali,cantităţi importante de vitamina B1,B2 şi C,cât şi minerale-aceste ciuperci nu doar că ajută la întărirea sitemului imunitar în vederea prevenirii îmbolnăvirii,dar au şi capacitatea de a lupta împotriva tumorilor,viruşilor şi de a combate eficient afecţiunile deja instalate.

 Înainte de a fi adăugate în preparate aceste ciuperci trebuie să stea la hidratat în apă pentru cel puţin 5 ore,putând fi consumate deopotrivă şi sub formă de pudră în ceai,iaurt,budinci,muesli,frappe-uri sau smoothie-uri.

3.    

sunt unele dintre alimentele cu cel mai valoros conţinut nutriţional,fiind considerate,pe bună dreptate,aliatele unui organism puternic şi sănătos. Datorită conţinutului ridicat de fibre,proteine şi acizi graşi de tip Omega 3  aceste alimente cresc nivelul de energie al organismului,întăresc imunitatea şi previn apariţia bolilor şi a îmbătrânirii precoce.

Seminţele de chia pot fi uşor integrate într-o dietă sănătoasă,amestecându-le în băuturi,cereale,salate,iaurturi sau ca înlocuitor de ou în diverse preparate.

4.  

,supranumită  şi “multivitamina naturii”este una dintre cele mai complexe şi puternice substanţe nutritive din lumea vegetală,fiind deosebit de bogată în antioxidanţi,vitamine şi probiotice. Acest superaliment nu numai că participă la stimularea energiei şi la întărirea sistemului imunitar al adulţilor şi al copiilor,însă este şi foarte benefic în dietele de detoxifiere şi slăbire,alcalinitatea sa ridicată ajutând la reglarea ph-ului din organism.

Pulberea din iarbă de grâu poate fi consumată în băuturi,smoothie-uri,miere,sau chiar  şi în aluatul de brioşe preferat,o singură porţie (aproximativ 8 gr.) asigurând aportul necesar de vitamine de care are nevoie organismul uman pe durata întregii zile.

5.     

conţin raportul perfect între acizii Omega 3 şi Omega 6,care au un rol esenţial în întărirea sistemului imunitar,prevenţia şi tratarea diferitelor afecţiuni,menţinerea sănătăţii cardiovasculare,a celulelor nervoase şi a echilibrării sistemului hormonal.  Mai mult,aceste valoroase superalimente au un efect benefic asupra frumuseţii părului şi a pielii,hrănindu-le pe amândouă la nivel celular.

Cânepa poate fi consumată atât în stare crudă,transformată în lapte,în băuturi,cât şi sub formă de ulei sau ingredient în salate şi preparate reci.

6.       Alimente benefice organismului- Spirulina

Are capacitatea de a furniza corpului o sursă completă de proteine şi cea mai mare cantitate de aminoacizi,beta-carotenul,clorofila,fierul,calciul,magneziul şi complexul de vitamina B conţinute de această algă având un rol esenţial în hrănirea şi întărirea sistemului imunitar,dar şi în îmbunătăţirea capacităţii de concentrare,a memoriei şi a activităţilor cerebrale.

Pulberea de spirulină poate fi utilizată zilnic în cantităţi mici (3-6 g/ zi),fiind ideală în amestecurile de fructe,sucuri sau frappe-uri.

7.  

este un aliment excelent pentru menţinerea sănătăţii glandei tiroide,a unui metabolism echilibrat,cât şi în întărirea sistemului imunitar. Acesta este recomandat deopotrivă în alimentaţia adulţilor şi a copiilor,fiind foarte bogat în acid lauric,o substanţă care  se regăseşte şi în laptele matern şi  are un rol deosebit de important în fortifierea sistemului imunitar al copilului.

8.       Consumaţi în mod frecvent şi într-o cantitate moderată,

pot avea efecte spectaculoase asupra sănătăţii organismului. Conţinutul bogat de proteine,acizi graşi,fier,magneziu,dar şi de vitamine (A,B,C) şi minerale,contribuie la creşterea sistemului imunitar şi îl sprijină în lupta cu astmul,bronşita sau tuberculoza. Mai mult,aceste superalimente au proprietăţi antiinflamatoare,imunostimulatoare şi antioxidante,având un rol important şi în combaterea cancerului,a îmbătrânirii premature,îmbunătăţirea calităţii memoriei şi în  reglarea tensiunii arteriale.

Este recomandat ca sâmburii de caise să fie consumaţi în stare naturală,dimineaţa sau seara,într-o cantitate de maximum 6 bucăţi/ zi.

9.       Consumat în stare crudă,uscată sau sub formă de pulbere,

aduce beneficii incontestabile în întărirea sistemului imunitar şi reglarea tranzitului intestinal,în plus având şi un efect antiinflamator foarte puternic.

Poate fi utilizat în ceaiuri,sucuri,smoothie-uri sau în diverse preparate,sub formă de pulbere sau rădăcină proaspătă.

10.   Superalimente benefice organismului- Smochinele

Reprezintă una dintre cele mai importante surse de magneziu,dar şi de vitamine (A,B şi C),având un rol deosebit de benefic în stimularea sistemului imunitar şi prevenţia virozelor respiratorii. De asemenea,fibrele conţinute în smochine stimulează digestia,contribuie la eliminarea toxinelor şi susţin sănătatea oaselor şi a ficatului.

Smochinele pot fi consumate atât în stare crudă,cât şi uscată,în diverse combinaţii de băuturi,salate sau dulciuri sănătoase.

Mai multe detalii despre aceste superalimente,dar şi despre alte produse cu proprietăţi terapeutice puteţi găsi pe site-ul

,magazin online specializat,care comercializează o gamă variată de alimente destinate persoanelor interesate de o dietă sănătoasă sau cu programe speciale de nutriţie (alimente fără gluten,hiperproteice,dietetice,suplimenţi energetici,produse bio,produse vegane,alimente fără lactoză etc.).