4 alimente pe care să le consumi iarna, pentru o sănătate optimă

this powerful combination can cure most diseases acts instantly against colds flu 600x444 jpeg

Natura este permanent în armonie cu stările noastre, chiar şi cu alimentaţia zilnică. Ca un acupuncturist antrenat în medicina tradiţională chineză, ştim că în sezonul rece, mănâncarea poate stimula IQ-ul nostru şi forţa de viaţă vitală care ne păstrează puternice şi sănătoase.

Iată care sunt cele patru alimente care trebuie consumate în sezonul rece:

1. Usturoiul şi ghimbirul

Atunci când este frig afară,corpul trebuie să lucreze dublu pentru a menţine circulaţia sângelui. Prin consumul de alimente de încălzire,suntem capabile să stimulămenergie,care promovează mişcarea şi căldura în organism.Usturoiul şi ghimbirul conţin antioxidanţi şi trebuie adăugaţi  la dieta ta de iarnă,deoarece aceştia încălzesc stomacul şi splina,care sunt responsabile pentru digestia şi asimilarea de substanţe nutritive.Dacă ai senzaţie de balonare după masă,  iar temperatura de pe burtă este neutră sau rece la atingere,bea o ceaşcă de ceai de ghimbir,care este un supliment puternic sau adaugă usturoi în următoarea masă.

2. Fructele de pădure,goji

Acestea sunt mult mai cunoscute,deoarece sunt un remediu pe bază de plante folosite în China antică pentru îmbunătăţirea circulaţiei sângelui. Ele sunt considerate un tonic hrănitor şi au un efect de întărire asupra rinichilor,care sunt slăbiţi din lipsă de somn,surmenaj şi vreme rece.

Sunt folosite pentru

asupra minţii,precum şi a tulburării de somn şi prevenirea constipaţiei. Consumă de la una la patru linguri pe zi,pe care le poţi pune în apă fierbinte pentru a face un ceai aromat sau consumă-le ca o gustare.

3. Ciupercile

Ciupercile sunt puternice tonice renale care stimulează imunitatea şi ajută la circulaţia sângelui. Deoarece acţionează asupra rinichilor,care în medicina chineză sunt organele asociate cu frica,au un efect calmant asupra organismului. Găteşte ciupercile aşa cum îţi plac,pe care le poţi condimenta cu cimbru pentru beneficiile digestive adăugate.

4. Cartofii dulci

Potrivit medicinei chineze,cartofii dulci şi multe alte legume rădăcinoase stimulează energia rinichilor şi ne ajută să ne menţinem căldura în organism. În plus,hrănesc organele şi ţesuturile. Cartofii dulci si copţi,la care se adaugă un pic de scorţişoară,migdale,agave,lapte de cocos sau alte topping-uri,ne ajută să facem un tratament sănătos rinichilor pe timp de iarnă.  



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg