5 alimente bune pentru sănătatea ochilor tăi

1 salad 3921790 960 720 jpg jpeg

O alimentaţie care include multe vitamine şi nutrienţi menţine capacitatea şi acuitatea vizuală mai mult timp. Şi, după cum probabil ştii din copilărie, este bine să mănânci morcov, pentru că au beta-caroten, care este foarte bun pentru sănătatea ochilor. Există, însă, o gamă mai largă de alimente care au efect benefic pentru vedere şi noi ţi le prezentăm pe cele mai eficiente.

Alimente bune pentru sănătatea ochilor tăi – Peştele gras

Somonul, tonul şi sardinele sunt trei specii de peşte bogate în acizi graşi Omega-3, care combat sindromul de ochi uscat şi retinopatia. Uleiurile de peşte sunt, de asemenea, o sursă importantă de vitamina D, care combate efectele îmbătrânirii la nivelul ochilor.

Germenii de grâu

Vitamina E din compoziţia germenilor de grâu, este un antioxidant important, care protejează ochii de acţiunea nocivă a radicalilor liberi. De asemenea, poate diminua progresia cataractei şi a degenerării maculare, ce poate apărea odată cu înaintarea în vârstă.

Citeşte şi: Dieta mediteraneană, cheia către un trup perfect!

Cartofii dulci

Datorită conţinutului semnificativ de beta-caroten, cartofii dulci contribuie la susţinerea vederii. Tot acest nutrient ajută organele văzului să se adapteze la luminozitatea scăzută din timpul nopţii.

Grepfrutul

Bioflavonoidele întâlnite în grepfrut întârzie îmbătrânirea cristalinului ochiului. Dacă tinzi să îndepărtezi membranele amare ale acestui fruct, este important să ştii că tocmai această pieliţă este plină de nutrienţi, necesari pentru o vedere bună.

:

Alimente bune pentru sănătatea ochilor tăi – Fasolea şi lintea

Atât fasolea, cât şi lintea adaugă în organism un mineral esenţial pentru vedere, şi anume zincul. Acesta contribuie la eliberarea vitaminei A din ficat, care este necesară pentru menţinerea ţesuturilor ochilor. În plus, lipsa zincului în organism poate conduce la deteriorarea maculei, partea centrală a retinei.

Sfatul specialistului

Teodora Necula, nutriţionist,

Centrul AKT Medical, Bucureşti

Menţinerea sănătăţii ochilor porneşte din farfurie, căci alimentele bogate în Omega-3, luteină, zinc, beta-caroten, vitamina C şi vitamina E previn unele afecţiuni ale ochilor asociate cu îmbătrânirea şi menţin vederea sănătoasă. În acest sens, recomand ca fiecare preparat să fie însoţit de o porţie de legume verzi (varză kale, broccoli şi spanac) şi măcar de două ori pe săptămână să nu lipsească din meniu peştele gras (ton, somon, hering).



Recente

shutterstock 1742654276 jpg
cuplu face calcule 2229856785 jpg
clickpentrufemei ro (19) jpg
Semne ca iti neglijezi sanatatea mintala  Sursa foto shutterstock 2200959479 jpg
shutterstock 1292534521 jpg
shutterstock 551342416 jpg
shutterstock 1010662003 jpg
shutterstock 2077653295 jpg
Taci pentru a evita conflictele  Sursa foto shutterstock 2253955075 jpg
Esti o persoana toxica fara sa stii  Sursa foto shutterstock 1389422705 jpg
Minciuni, obsesie și iluzia fericirii în cartea „Roșu murdar” png
shutterstock 373552009 jpg
shutterstock 2004352769 jpg
shutterstock 2349783369 jpg
shutterstock 2165936661 jpg
Test de personalitate  Esti diplomat sau direct  Sursa foto shutterstock 620872658 jpg
shutterstock 1823248277 jpg
Pierderea timpului are efecte benefice  Sursa foto shutterstock 1829531144 jpg
Ce inseamna acceptarea unui pahar cu apa la interviul de angajare  Sursa foto shutterstock 36868639 jpg
shutterstock 2471109131 jpg