5 alimente bune pentru sănătatea ochilor tăi

1 salad 3921790 960 720 jpg jpeg

O alimentaţie care include multe vitamine şi nutrienţi menţine capacitatea şi acuitatea vizuală mai mult timp. Şi, după cum probabil ştii din copilărie, este bine să mănânci morcov, pentru că au beta-caroten, care este foarte bun pentru sănătatea ochilor. Există, însă, o gamă mai largă de alimente care au efect benefic pentru vedere şi noi ţi le prezentăm pe cele mai eficiente.

Alimente bune pentru sănătatea ochilor tăi – Peştele gras

Somonul, tonul şi sardinele sunt trei specii de peşte bogate în acizi graşi Omega-3, care combat sindromul de ochi uscat şi retinopatia. Uleiurile de peşte sunt, de asemenea, o sursă importantă de vitamina D, care combate efectele îmbătrânirii la nivelul ochilor.

Germenii de grâu

Vitamina E din compoziţia germenilor de grâu, este un antioxidant important, care protejează ochii de acţiunea nocivă a radicalilor liberi. De asemenea, poate diminua progresia cataractei şi a degenerării maculare, ce poate apărea odată cu înaintarea în vârstă.

Citeşte şi: Dieta mediteraneană, cheia către un trup perfect!

Cartofii dulci

Datorită conţinutului semnificativ de beta-caroten, cartofii dulci contribuie la susţinerea vederii. Tot acest nutrient ajută organele văzului să se adapteze la luminozitatea scăzută din timpul nopţii.

Grepfrutul

Bioflavonoidele întâlnite în grepfrut întârzie îmbătrânirea cristalinului ochiului. Dacă tinzi să îndepărtezi membranele amare ale acestui fruct, este important să ştii că tocmai această pieliţă este plină de nutrienţi, necesari pentru o vedere bună.

:

Alimente bune pentru sănătatea ochilor tăi – Fasolea şi lintea

Atât fasolea, cât şi lintea adaugă în organism un mineral esenţial pentru vedere, şi anume zincul. Acesta contribuie la eliberarea vitaminei A din ficat, care este necesară pentru menţinerea ţesuturilor ochilor. În plus, lipsa zincului în organism poate conduce la deteriorarea maculei, partea centrală a retinei.

Sfatul specialistului

Teodora Necula, nutriţionist,

Centrul AKT Medical, Bucureşti

Menţinerea sănătăţii ochilor porneşte din farfurie, căci alimentele bogate în Omega-3, luteină, zinc, beta-caroten, vitamina C şi vitamina E previn unele afecţiuni ale ochilor asociate cu îmbătrânirea şi menţin vederea sănătoasă. În acest sens, recomand ca fiecare preparat să fie însoţit de o porţie de legume verzi (varză kale, broccoli şi spanac) şi măcar de două ori pe săptămână să nu lipsească din meniu peştele gras (ton, somon, hering).



Recente

Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg