5 feluri de a te răcori când nu ai aer condiţionat (P)

1 63670 original jpg jpeg

De fiecare dată când ne gândim la vară, ne sar în minte ieşirile cu prietenii, zilele petrecute la plajă şi băuturile cu multă gheaţă. Dar vremea călduroasă are şi momentele ei mai neplăcute: acele zile în care e atât de cald şi de umed încât ţi-e foarte greu să stai confortabil şi aproape imposibil să dormi.

În momente ca acesta,cea mai bună soluţie ar fi un aparat de aer condiţionat. Totuşi,părinţii şi bunicii noştri au reuşit să treacă peste multe veri fără acest mic ajutor. Aşadar,am compilat o listă cu cu moduri uşoare şi eficiente care te vor ajuta să depăşeşti nopţile caniculare:

Foloseşte bumbac

În cele mai călduroase nopţi ale verii,cearşafurile din mătase,satin sau poliester vor face noaptea şi mai călduroasă. În schimb,cearşafurile din bumbac for face totul mai suportabil. Pentru un plus de confort,poţi să bagi cearşafurile în frigider sau în congelator înainte de culcare,sau,şi mai bine,le poţi umezi cu apă rece. Răceală nu o să dureze prea mult,dar o să fie suficientă ca să poţi să adormi.

Stinge becurile şi electrocasnicele

Acest sfat este destul de simplu. Becurile şi electrocasnicele produc şi emană căldură. Profită de lumina naturală a zilelor lungi de vară,iar,după lăsarea întunericului,foloseşte minimal lumina artificială. Înainte de somn,scoate electrocasnicele din priză. Acestea pot produce căldură chiar şi atunci când sunt închise.

Stai departe de cuptor/aragaz

Zilele extrem de călduroase pot deveni şi mai călduroase dacă te hotărăşti să pregăteşti o friptură la cuptor. În schimb,alege să-ţi pregăteşti mese reci sau la temperatură camerei. În acelaşi timp,dă la schimb porţiile mari pe mese mai mici. Corpul tău produce mult mai multă căldură când digeră o friptură decât atunci când digeră fructe sau legume.

Bea mai multă apă

Alege să bei apă minerală naturală  ca să ţii pericolul deshidratăriideparte. Înainte de somn,îţi recomandăm un pahar de apă minerală natural carbogazoasăBorsec,care nu numai că te va răcori,dar te va şi încărca cu mineralelepierdute pe parcursul zilei. 

 Îţi urăm succes şi cât mai puţine zile de caniculă!