5 obiceiuri care îţi definesc personalitatea

Testele de personalitate sunt menite să stabilească modele de gândire şi comportament. Propria personalitate poate fi observată în obiceiurile, pasiunile şi rutinele pe care şi le creează fiecare dintre noi.

image

Un test de personalitate este un instrument de diagnostic psihologic pe care îl poţi folosi pentru a analiza modul de gândire şi comportamentul cuiva. Dezvăluie faţete ale personalităţii individuale, stabilitatea emoţională, deschiderea. Astfel de teste pot fi folosite pentru dezvoltarea personală.

Hainele pe care le alegi indică nivelul de stimă de sine

Îmbrăcămintea pentru care optează o persoană îi reflectă personalitate şi gradul de încredere în sine. Cei orientaţi spre atingerea obiectivelor de carieră se îmbracă formal, în timp ce stilul casual este adoptat de cei care vor să-şi facă prieteni mai repede, sunt nonconformişti şi vor să se simtă liberi, să uite de constrângeri de orice fel.

Faci shopping online mai des sau cumperi direct din magazin?

Un studiu realizat de cercetătorii americani Breazeale şi Lueg care a examinat comportamentul tinerilor la cumpărături a arătat că persoanele extrovertite preferă să cumperi din magazine şi să-şi petreacă timpul cu amicii la magazinele din mall-uri. Cei introvertiţi aleg să aibă contacte cât mai reduse cu ceilalţi şi aleg mai des varianta de cumpărături online.

Modul în care păşeşti...

...dezvăluie detalii despre tine. Se pot face anumite corelaţii între stilul de mers şi calităţile personale. Conform unui studiu apărut în Jurnalul Comportamentului Nonverbal, cei care au un nivel crescut de agresivitate îşi mişcă mai mult partea superioară şi mediană a corpului în relaţia cu ceilalţi şi au un mers apăsat, care inspiră autoritate. Pe de altă parte, persoanele prietenoase, deschise au un mers care denotă încredere. Introvertiţii păşesc lent şi au privirea în jos. Nu îndrăznesc să privească în faţă sau în ochii celorlalţi.

Vezi şi: Test. Alege biscuiţii preferaţi pentru a afla care sunt calităţile tale secrete

Stilul în care scrii trădează extroversiunea sau introversiunea

Dintr-o privire, poţi observa anume particularităţi ale scrisului unei persoane, dar nu trebuie să uiţi că nu trebuie să judeci pe cineva numai pe baza grafologiei. Ştiai că linia de bază a scrisului de mână, adică modul în care textul se aliniază cu linia de scriere, poate fi folosită pentru a deduce stabilitatea și adaptabilitatea unui individ?

Te-ar mai putea interesa: Ce spune despre tine modul în care scrii litera „m‟

Nevoia de atenție a celui care scrie este trădată de mărimea literelor. Scrisul de mână mare ar putea dezvălui o persoană extrovertită care îşi exprimă astfel dorința de a fi remarcat. Pe de altă parte, scrisul de mână de dimensiuni mici arată că persoana este introvertită, dar şi atentă la amănunte. O semnătură mică și simplă sugerează o persoană modestă, rezervată.

Scrisul de mână poate fi înclinat mai mult sau uşor spre stânga sau spre dreapta. Înclinarea denotă expresia emoțională. Astfel, scrierea înclinată spre dreapta sugerează o personalitate pasională, care nu se teme să-şi exprime sentimentele. Dacă scrisul este înclinat spre stânga, acest fapt indică introspecție, independenţă și greutate sau prudenţă în a face cunoscute propriile păreri şi stări interioare.

Spune-mi ce treburi casnice îţi plac şi-ţi spun cine eşti!

Şi obiceiurile care ţin de rutina de zi cu zi sau de treburile casnice dezvăluie aspecte interesate ale personalităţii cuiva. Un studiu realizat în Oregon, SUA, realizat pe un eşantion de 800 de persoane a arătat că participanţii care spălau vasele sau călcau rufe cu plăcere erau şi cei cu un caracter agreabil, mai empatici şi grijulii cu cei dragi lor. Extrovertiţii erau şi cei care preferau să facă planuri, să organizeze evenimente de familie şi să contacteze invitaţii.



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg