Forma ochilor trădează modul în care relaţionezi cu ceilalţi

Ochii tăi nu mint niciodată, din contră, pot fi o fereastră către sufletul tău. Iată ce poate dezvălui forma ochilor despre personalitatea ta şi despre cum relaţionezi cu cei din jurul tău!

image

O practică veche, de origine chineză punea accentul pe forma ochilor. Conform acestei practici, ochii sunt partea cea mai revelatoare a feței și pot prezice personalitatea oricui. Mișcările lor, precum și aspectul lor sunt cruciale. Reprezintă o reflectare a minții şi spun foarte multe despre gândurile și sentimentele unei persoane.

Mărimea ochilor indică gradul de empatie

Dimensiune ochilor arată modul în care privești lumea și în care reacționezi la aceasta. Ochii mai mari sunt asociați cu deschiderea, pasiunea și creativitatea. Persoanele cu ochi mai mari tind să fie mai empatici și să acționeze prin prisma emoțiilor, în detrimentul logicii. Pe de altă parte, cei cu ochi mici sunt pragmatici, mai calculaţi. Se contrează foarte bine şi sunt greu de distras odată ce şi-au stabilit obiectivele de atins. Sunt conduse de logică, inteligență și simţ practic. Mulți oameni cu ochi mai mici sunt priviți ca fiind distanţi și reci. Totuși, aceasta este o concepție greșită. Doar pentru că nu permiți emoțiilor să-ți controleze viața, nu înseamnă că ești lipsit de emoții.

Te-ar mai putea interesa: Ochii pot da indicii despre starea ta de sănătate. Cum îți arată cât o să trăiești?

Ochi rotunzi sau migdalați?

Persoanele care au ochi rotunzi sunt de obicei mai creative. Pentru ele, emoțiile joacă un rol important. Pot avea o imaginație sporită şi pot avea   dispoziții sau gânduri care le pun beţe în toate dacă emoțiile nu sunt ținute sub control. Persoanele cu ochi migdalaţi sunt mai precaute. Acest lucru nu este neapărat un lucru rău, deoarece sunt, de obicei, asociate cu compasiunea și optimismul. Această precauție duce de fapt la o viață mai echilibrată, deoarece este mai ușor să rămâi calm în situațiile în care ești pregătit.

Distanţa dintre ochi arată cum percepi schimbările

Un alt factor de luat în considerare atunci când încerci să prezici personalitatea cuiva în funcţie de forma ochilor este şi distanţa dintre aceştia. Cei apropiați indică o persoană care preferă rutina, tradiționalismul şi respinge schimbările. Din cauza acestei rigidități, sunt caracterizaţi de lipsă de spontaneitate, disciplină şi concentrare foarte bună. Ochii distanţaţi arată impulsivitate şi flexibilitate. Găsesc fericire în necunoscut și în explorarea vieții.

Citește și: Ochii de culoarea alunei sau „hazel‟: ce culori să porți ca să îi evidențiezi

Înclinarea ochiului spune multe despre nevoia de primi atenţie

Cei cu ochii înclinaţi în sus sunt ambițioși, motivați. Sunt considerați de cei din jur drept extrovertiți. Sunt orientaţi spre perfecţiune, de aceea sunt percepuţi fie ca egoişti, fie ca oameni dedicaţi. Este ușor pentru acești oameni să-și lase ambiția să lucreze pentru a-i duce spre succes. Cei cu ochii înclinați în jos sunt de obicei introvertiţi, dependenți și mai timizi. Ai o natură pesimistă care ar putea fi deranjantă dacă nu primeşte atenţia celorlalţi.

FOTO: Shutterstock