5 semne că nu porţi pantofii care trebuie

1 67372 original jpg jpeg

Statisticile arată că durerile de picioare apar nu doar din cauza purtării pantofilor cu toc, ci pentru că aceştia, de multe ori, sunt prea strânşi ori prea largi. Pe lângă aceste neplăceri, mai pot apărea unele care-ţi arată că porţi încălţămintea nepotrivită.

Porţi aceeaşi mărime de mai bine de 10 ani

Odată cu trecerea timpului,arcada scade treptat,ducând la mărirea tălpii piciorului. Din acest motiv,este posibil să fii nevoită să-ţi cumperi pantofi cu o mărime mai mare faţă de cum îţi cumpărai acum câţiva ani.  

Degetele de la picioare ating vârful pantofilor

Ar trebui să existe un mic spaţiu între degetul mare de la picior şi începutul pantofului,spun specialiştii. Mai exact,ar trebui să-ţi poţi mişca degetele de la picioare în pantofi. Asta pentru că picioarele se umflă pe parcursul zilei,ducând la situaţia în care ce se potriveşte dimineaţa poate deveni neconfortabil seara. Cumpără-ţi pantofi seara,atunci când picioarele sunt umflate.

Ai băşici

Dacă ai astfel de leziuni,înseamnă că pantoful este prea strâns pe piciorsau prea îngust pe anumite zone. Presiunea în anumite locuri poate întări pielea sau afecta articulaţiile,fapt care duce la apariţia bătăturile dureroase şi la unghii încarnate.

Te dor tălpile,la sfârşitul zilei

În cazul în care pantofiipe care îi porţi sunt prea mari,muşchii din partea de jos a piciorului se strâng cu fiecare pas într-o încercare de a împiedica piciorul să iasă. Această curbarea instinctivă care împiedică pantoful să alunece te poate lăsa,la sfârşitul zilei,cu dureri foarte mari.

Încălţămintea ta este prea veche

Mersul mult pe jos poate duce la învechirea încălţămintei. Dacă eşti nevoită să mergi foarte mult pe jos în fiecare zi,ar trebui să-ţi schimbi pantofii la fiecare 9 până la 12 luni. Un alt semn care îţi arată că trebuie să-ţi cumperi o altă pereche de pantofi este uzarea pe o parte,vizibilă când încălţămintea este pusă pe o suprafaţă plană.