5 sfaturi simple pentru 40 de zile de post (P)

1 73537 original jpg jpeg

40 de zile înseamnă mai bine de o lună de abţinere de la unt, brânză, ouă, carne şi toate bunătăţile culinare asociate, de la fripturi suculente la prăjituri delicioase. Postul vine însoţit de o mulţime de beneficii pentru sănătate, dar cum facem pentru a rezista tentaţiilor atunci când pofta bate la uşă în fiecare zi?

1.      Pregăteşte-te din timp

Scăderea în greutate,eliberarea sistemului digestiv precum şi îmbunătăţirea stării generale de sănătate sunt doar câteva din argumentele postului. Dar asta nu înseamnă că oricine îşi propune să reziste celor 40 de zile de post va şi reuşi să o facă peste noapte. Ca orice provocare fizică şi psihică,un program de postire îndelungat trebuie pregătit cu ceva timp înainte. O idee bună este să testezi reacţia corpului cu câteva zile,până la o săptămână de post moderat. Poţi scoate treptat alimentele de dulce din dietă şi te poţi obişnui cu cele care te feresc de ispite.

2.      Scapă de tentaţiile din casă şi înlocuieşte alimentele de dulce cu cele sigure

E de ajuns că prietenii tăi se vor răsfăţa cu mâncăruri de dulce şi că la birou colegii vor comanda în fiecare zi pizza ornată cu toate tentaţiile posibile. Primul lucru pe care îl ai de făcut în timpul postului este să renunţi la ispitele din propria casă. Carnea poate fi uşor înlocuită de soia,anumite tipuri de tofu pot substitui brânza din sandvişuri în timp ce mezelurile şi pateurile din porc găsesc un corespondent la fel de dezirabil în pateurile vegetale Bucegi,cu ajutorul cărora posteşti fără să pofteşti!

3.      Pune-ţi creativitatea la treabă

Cu toate că îţi eliberezi alimentaţia de toate produsele de orgine animală,asta nu înseamnă că numărul reţetelor pe care le poţi pregăti scade. Dimpotrivă,e mult mai probabil să-ţi descoperi o latură a creativităţii culinare despre care nici nu ştiai că există. Foloseşte condimente şi sosuri,împrieteneşte-te cu avocado şi caută inspiraţie dincolo de clasicele sare şi piper. O simplă tartină se poate transforma radical dacă alegi un sortiment de pate Bucegi vegetal cu măsline sau ciuperci,daca în loc de pâine foloseşti biscuiţi săraţi sau asortezi totul cu o felie de castravete,bucăţele de ardei roşu sau pătrunjel.

4.       Acordă importanţăpsihicului

Atunci când poftele de alimente de dulce te iau prin surprindere ai nevoie în primul rând de o minte puternică. Nu neglija psihicul atunci când intri în perioada de post şi dacă simţi că eşti aproape de a-ţi încălca promisiunea ia-ţi câteva minute libere,adu-ţi aminte de motivele pentru care ţii post,fă o plimbare scurtă sau repetă în gând citate care să te ţină puternic în faţa tentaţiilor.

5.      Luptă împotriva foamei

Tentaţiile cresc pe măsură ce apare senzaţia de foame. O planificare strictă a meselor zilnice şi câteva gustări intermediare te vor ajuta însă să ţii foamea departe peste zi. Clasica cutiuţă de sandvişuri din şcoală te va ajuta să-ţi programezi îndeaproape programul:câteva tartine de pâine prăjită cu pate Bucegi vegetal dimneaţa,fructe pentru gustare,un prânz cu tocăniţă de ciuperci şi un amestec de nuci pentru gustarea de seară.

6.      Recompensează-te pentru efort

Fiecare zi de post dusă până la capăt e o reuşită care merită sărbătorită. Aşa că oferă-ţi mici recompense atât în timpul perioadei de post cât şi în afara ei. Cum ar fi,de exemplu,să încununezi cele 40 de zile de post cu o excursie la Ierusalim pentru a vedea de aproape Locurile Sfinte? Sau cum ar fi dacă ai merge să vizitezi mănăstirile din Bucovina şi să te bucuri de locurile acestea atât de speciale? Pate Bucegi vegetal îi răsplăteşte pe cei care ţin post şi le oferă premii zilnice – 126 seturi de cuţite de bucătărie,premii săptămânale – 5 excursii în Bucovina şi 2 premii mari:2 excursii la Ierusalim. Înscrie-te pe www.patebucegi.rosau trimite sms la 3738!

0eb3982b7399e66c334d3d30ad78255d jpg png